BDO Corporate Finance begeleidt verkoop Neville Chemical

03 december 2011 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Begin oktober heeft Resinall Rütgers Resins (RRR) het bedrijf Neville Chemical Europe uit Uithoorn overgenomen. Het management van Neville Chemical Europe heeft BDO Corporate Finance ingehuurd voor advies en begeleiding tijdens het verkoopproces. Het adviesbureau heeft een coördinerende rol op zich genomen en fungeerede als sparringpartner voor het management. 

Resinall Rütgers Resins (RRR) is een joint venture tussen het Duitse Rütgers Novares en het Belgische Resinall Europa. Het bedrijf is opgericht in 2009 met als doel zich verder te vestigen als kundige partner voor de Europese drukinkt industrie. De overname van Neville maakt deel uit van de expansiestrategie van RRR en is bedoeld om RRR verder te laten groeien als een sterke en competente partner voor de industriële klanten van koolwaterstof, gemodificeerde koolwaterstof en hybride harsen in Europa en om het te vestigen als een top leverancier. 

Neville Chemical Europe produceert hoogwaardige synthetische koolwaterstofharsen. Deze harsen worden o.a. gebruikt in verf en aanverwante producten, drukinkt, kleefstoffen, rubber, kunststof compounds en gekleurd asfalt. Voor de overname, was Neville eigendom van Neville Chemical Company uit Pittsburgh, Pennsylvania, V.S.