Cognizant legt $1,3 miljard neer voor Belcan overname

12 juni 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cognizant heeft Belcan overgenomen, een aanbieder van digitale ingenieursdiensten. Cognizant betaalt rond de $1.3 miljard voor de overname.

Belcan is een leverancier van ingenieurs-, software- en IT-diensten aan klanten in industriële sectoren zoals de lucht- en ruimtevaart-, defensie-, automotive- en productiesector. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en heeft wereldwijd ongeveer 10.000 medewerkers.

Door de overname van Belcan voegt Cognizant zo’n $800 miljoen toe aan zijn totale omzet, die daarmee uitkomt op bijna $20 miljard. Belcan wordt onderdeel van de Engineering Research & Development (ER&D) divisie van Cognizant.

Cognizant legt $1,3 miljard neer voor Belcan overname

“Met de overname van Belcan versterken we onze positie binnen de omvangrijke en snelgroeiende ER&D-servicesmarkt”, laat Cognizant-CEO Ravi Kumar S weten. “Belcan's diepgaande ingenieurscapaciteiten en domeinexpertise in de lucht-, ruimtevaart- en defensiemarkt worden gecompleteerd door de schaalgrootte en eigen expertise van Cognizant.”

Kumar laat tot slot weten dat de twee organisaties door de krachtenbundeling diverse synergieën kunnen ontsluiten door samen te werken rondom hun dienstenaanbod en klanten. “We zien direct kansen om onze omzetgroei te versnellen en waarde te creëren door onze gecombineerde capaciteiten. Klanten van Belcan zullen toegang krijgen tot Cognizant's volledige dienstenpakket, terwijl Cognizant's klanten in de productie-, automotive- en hightechsectoren zullen profiteren van Belcan’s ingenieurscapaciteiten.”

Als onderdeel van de integratie wordt Belcan een operationele unit binnen Cognizant, wel blijft het onder de Belcan-merknaam opereren.

Bij Cognizant werken wereldwijd meer dan 340.000 mensen. Het bedrijf is al jaren actief op de Nederlandse markt.