Atos en Dell lanceren nieuwe propositie: Sovereign AI

11 juni 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos heeft samen met Dell een nieuwe propositie gelanceerd voor de productie en het onderhoud van AI- en generatieve AI-modellen.

De nieuwe Sovereign AI-propositie is volgens de initiatiefnemers ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van bedrijven op het gebied van datasoevereiniteit, dataprivacy en latentie.

Door de opkomst van AI wordt data veel vaker opgeslagen en gebuikt, hierdoor neemt het belang van onderhoud aan data en AI-modellen toe. Sovereign AI is een end-to-end portfolio dat organisaties in staat volledige controle te behouden over hun data en AI-modellen.

Atos en Dell lanceren nieuwe propositie: Sovereign AI

“Sovereign AI biedt diensten als analyses van bedrijfsbehoeften en use cases, modelselectie, aanpassing en implementatie. De dienst omvat ook een managed dervices-oplossing voor Machine Learning Operations (MLOps) en applicatie-integratie voor AI-productiemodellen die op locatie worden geleverd”, zegt Stéphane Richard, die leiding geeft aan Technology Services bij Atos.

Sovereign AI is nu beschikbaar in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en wordt geleidelijk ook in andere landen uitgerold, waaronder Nederland.

Volgens Richard merkt Atos nu al grote vraag voor de dienst. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat 79% van de bedrijven AI en analytics als een cruciale succesfactor voor hun business beschouwen. Desondanks aarzelt 37% om AI te implementeren vanwege een gebrek aan soevereiniteit.

“De combinatie van Dell's leiderschap in on-premises oplossingen en Atos’ expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie en MLOps – gecombineerd met een flexibele aanpak – biedt organisaties de mogelijkheid succesvol de transitie door te maken naar soevereiniteit” zegt Richard.