Aon brengt Benelux-teams samen in nieuwe subregio

17 juni 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aon brengt per 1 september zijn organisaties in Nederland, België en Luxemburg samen onder één kap.

De nieuwe Benelux-divisie telt meer dan 2.500 medewerkers verspreid over twaalf kantoren. De Nederlandse organisatie is met 2.200 werknemers en acht kantoren met afstand de grootste praktijk van de drie landen.

Aon laat in een persbericht weten dat de krachtenbundeling verschillende voordelen zal opleveren. Zo krijgt Aon een vereenvoudigde organisatiestructuur, kan het sneller inspelen op de behoeften van de klant en marktkansen en zorgt het voor nauwere internationale samenwerking op klantgerichte thema’s.

Aon brengt Benelux-teams samen in nieuwe subregio

De nieuwe regio zal onder leiding komen te staan van Philip Alliet, de huidige CEO van Aon in België en Luxemburg.

Het samenbrengen van landen in grotere business units is een wereldwijde strategie van Aon om krachtiger te opereren in een internationaliserende wereld. Bij het adviesbureau werken wereldwijd meer dan 50.000 mensen in 120 landen.

Door de organisatorische wijziging maakt de huidige CEO van Nederland, Leonique van Houwelingen, per 1 september de transitie naar de rol van Senior Adviser. “Als onderdeel van de nieuwe subregio laat ik de aansturing van de Nederlandse organisatie achter in de bekwame handen van Phillip Alliet”, laat ze weten.

Gerard Hoetmer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Aon in Nederland, zegt: “Wij zijn blij dat Leonique als Senior Adviser aan Aon verbonden blijft en ervoor zal zorgen dat er een goede overdracht plaatsvindt aan Philip.”