Accenture virtualiseert Siebel omgeving van Kinderbescherming

01 oktober 2011 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft, in samenwerking met de ICT-afdeling van de Raad voor de Kinderbescherming, de complete Siebel-omgeving van de Raad gevirtualiseerd.

Dit platform vormt de basis voor het Kinderbescherming Bedrijfsprocessen Systeem (KBPS) dat alle primaire werkprocessen van de Raad ondersteunt. Door de virtualisatie bespaart de Raad aanzienlijk op hardware-, software- en beheerskosten.

De Raad voor de Kinderbescherming is een onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en komt op voor de rechten van kinderen die in hun ontwikkeling en opvoeding worden bedreigd. 

Accenture al jaren betrokken

Accenture implementeerde KBPS in 2006 en heeft sindsdien verschillende upgrades uitgevoerd. Door de primaire applicatie te virtualiseren, combineert de Raad eigenschappen als beschikbaarheid, veiligheid en beheersbaarheid met kostenbesparingen en flexibiliteit. Dit alles levert een structurele bijdrage aan de efficiënte en betrouwbare afhandeling van alle jeugdzaken die medewerkers behandelen. 

Voor de implementatie deed het ICT adviesbureau een haalbaarheidsstudie naar de combinatie van de nieuwste Siebel-versie met een virtueel 64-bit platform. Daarbij is nauw samengewerkt met Oracle en Avanade. Alle virtuele servers zijn voorzien van het Windows 2008 Server 64-bit besturingssysteem en ook de databaseserver is gevirtualiseerd en uitgerust met de nieuwste SQL-versie.

Aansluitend heeft Accenture de web-, applicatie- en gateway-servers voorzien van de laatste Siebel-patch. Na uitvoerig testen is de virtuele omgeving, volgens planning, live gegaan.

Peter Siebers, directeur Raad voor de Kinderbescherming, zegt over de keuze voor virtualisatie: “Door deze overstap is de continuïteit van onze dienstverlening in de toekomst gewaarborgd. Met deze nieuwe omgeving weten we zeker dat onze mensen maximaal ondersteund worden in hun werkzaamheden. Ze beschikken overal over de tools en informatie om hun werk snel en goed uit te voeren. Tegelijkertijd hebben we onze ICT-omgeving sterk vereenvoudigd en geconsolideerd. Daardoor besparen we kosten op hardware, software en beheer. Omdat we ook de beschikbaarheid hebben verbeterd, kunnen we de jeugd in Nederland nog efficiënter helpen en beschermen.”

Geert van den Goor van de Health & Public Service-praktijk van Accenture zegt: “De Raad voor de Kinderbescherming stelt duidelijke eisen aan de kwaliteit van haar dienstverlening. Ze willen efficiënt, transparant en kosteneffectief functioneren. Accenture is al lange tijd nauw betrokken bij de concrete invulling van dit streven. We hebben een toekomstvast systeem ontwikkeld en geïmplementeerd om de doelstellingen te realiseren. Daarnaast denken we voortdurend mee over verbeteringen.”

“Met de recente upgrade naar Siebel 8.1 hebben we weer een belangrijke stap gezet. Technisch was de virtualisatie van KBPS een uitdaging, maar op basis van onze kennis, grondige analyse en uitgebreide voorbereiding zijn we er in geslaagd om samen met de Raad voor de Kinderbescherming de complete virtualisatie binnen vier maanden te realiseren.”