Deloitte: NL bedrijven in lijst 250 grootste retailers

21 januari 2013 Consultancy.nl

De 250 grootste retailers ter wereld hebben afgelopen jaar ondanks de moeizame economie opnieuw hun omzet zien stijgen naar meer dan $4 biljoen. Niet verrassend werd het meerendeel van de groei gerealiseerd in opkomende markten. Inmiddels bestaat de helft van de snelst groeiende bedrijven in de retailbranche uit bedrijven uit opkomende landen. Dit blijkt uit het rapport ‘Global Powers of Retailing 2013’ van Deloitte in samenwerking met STORES Media.
 
Het rapport ‘Global Powers of Retailing’ brengt jaarlijks de 250 grootste retailers ter wereld in kaart. Het accountants- en adviesbureau baseert zich op basis van openbare omzetgegevens.
 
Opkomende markten
"De groeimogelijkheden lagen dit jaar opnieuw in buitenlandse markten, en in het bijzonder de opkomende markten zoals Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië, waarmee de minder snel groeiende of zelfs stagnerende binnenlandse markten konden worden opgevangen", aldus Robert Jan Koens, Director bij het adviesbureau.
 
Ook voor de komende jaren voorziet de Deloitte adviseur grote kansen voor retailers in opkomende landen. “De groei die opkomende markten zoals China realiseren in de wereldwijde middenklasse is geraamd op minimaal 70 miljoen nieuwe consumenten per jaar, en zelfs 500 miljoen nieuwe consumenten in de middenklasse in 2020. Dit is een enorme kans voor retailers en andere consumentenbedrijven" voegt Koens toe.
 
Een overzicht van de 10 grootste wereldwijde retailers:
 
Deloitte - Top 10 Grootste Retailers
 
De eerste plaats op de ranglijst wordt zoals altijd ingenomen door Wal-Mart. Ook Carrefour en Tesco vormen al jaren de nummers #2 en #3. In de top 250 staan vijf retailers afkomstig uit Nederland. Ahold voert de lijst aan op #26, gevolgd door IKEA (#30), Makro (#117), Jumbo (#200) en Blokker (#243). Met name Jumbo is de afgelopen jaren bezig met een forse stijging in de ranking. Volgens Deloitte is de omzet van Jumbo in de periode 2006-2011 gemiddeld liefst 27,2% per jaar gestegen.

Nieuws

Meer nieuws over