MBA student wil werken in management consulting

21 januari 2013 Consultancy.nl

Management consulting is wereldwijd een van de populairste branches onder studenten. Een recent onderzoek in India demonstreert opnieuw de enorme populariteit van de adviesbranche. Maar liefst 80% van de studenten aan Indiase business schools geeft aan dat zij een carrière in de consultancy nastreven.

De enquête, die werd uitgevoerd door Tata Consultancy Services (TCS) in samenwerking met de Association of Management Consulting Firms (AMCF), werd gehouden onder 979 MBA-studenten.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 80% van de MBA-studenten van verschillende leeftijd, geslacht en hoeveelheden ervaring, een carrière in consulting ambieert. Daarvoor werden vooral drie redenen genoemd. Meer dan de helft (52%) van de respondenten vindt dat adviesbureaus internationale mogelijkheden bieden. Ongeveer 28% van de studenten beschouwt consultancy daarnaast als een potentiële langetermijncarrière, en 30% ziet de branche als een goede opstap naar een leidinggevende positie buiten de consultancybranche.

De MBA-studenten gaven tevens aan dat de kans dat zij voor een specifiek adviesbureau kiezen groter wordt als dat bedrijf evenementen organiseert, zoals business courses of inhousedagen, of stagemogelijkheden biedt.

Nieuws

Meer nieuws over