Pivot Park kwart groter met oplevering nieuw Curie-gebouw

16 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pivot Park in Oss viert vandaag de opening van het nieuwe Curie-gebouw. Hiermee is het park voor biofarmabedrijven een kwart groter geworden. Vastgoedadviesbureau VKZ stond de opdrachtgever bij in het proces van ontwerp en oplevering.

Sinds de oprichting van Pivot Park in 2012 is het bedrijventerrein gegroeid tot een van de belangrijkste biofarmaceutische hubs van ons land. Op het terrein werken zo’n 60 bedrijven en startups samen aan hun dienstverlening en innovatie.

Met de opening van het nieuwe Curie-gebouw is ruim 11.000 m2 toegevoegd aan het park. Aan de oplevering is meer dan twee jaar gewerkt.

Pivot Park kwart groter met oplevering nieuw Curie-gebouw

Foto: Proof of the sum

Het resultaat? Het gebouw, dat is vernoemd naar tweevoudig Nobelprijswinnaar Marie Curie, bestaat uit negen verdiepingen. Hierop bevinden zich kantoren, laboratoria en gemeenschappelijke voorzieningen.

Verder is het gasvrij en maakt het uitsluitend gebruik van ledverlichting en hernieuwbare energie. Daarmee is het gebouw bijna energieneutraal en zal het diverse keurmerken voor duurzaamheid ontvangen.

Brigitte Drees, CEO van Pivot Park, is blij met de extra ruimte. “Het Curie-gebouw is volledig gevuld met bedrijven die al ruimte huurden op Pivot Park, maar behoefte hadden aan meer. Succesvolle startups en scale-ups op Pivot Park weten innovaties veelvuldig om te zetten in een geneesmiddel dat op weg is naar marktintroductie. Ruimte is dus hard nodig.”

Het gebouw, dat is gefinancierd door onder meer de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss, wordt vandaag officieel in zijn geheel in gebruik genomen. De eerste huurders kregen hun sleutels begin januari. De ceremoniële opening zal plaatsvinden op 19 september 2024.

De mijlpaal is ook een mooi moment voor VKZ, het adviesbureau dat de afgelopen maanden nauw betrokken was bij het ontwerp en de realisatie van de inrichting van het pand. VKZ trad namens Pivot Park op voor alle huurders en nam het projectmanagement en financieel management voor zijn rekening.

Verdere uitbreiding

Pivot Park is met de oplevering van het Curie-gebouw nog niet klaar met uitbreiden. Volgens Drees is er nog volop vraag naar bedrijfsruimte, vooral vanuit startups.

Naast de groeiende markt voor startups en scale-ups in de biofarmasector in Nederland, hebben ook grote spelers als Janssen Pharmaceutica, MSD, Pfizer, Roche en Novartis een vestiging in ons land staan.