VNG Jaarcongres 2024 zet kracht van de verbeelding centraal

31 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 25 en 26 juni vindt het VNG Jaarcongres weer plaats. Rond de 2.500 bestuurders en professionals werkzaam in gemeenteland zullen afreizen naar het Groene Hart, waar ze de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche gepresenteerd krijgen.

Het belangrijkste thema van deze editie van het VNG Jaarcongres, is de ‘kracht van de verbeelding’. Volgens het programma vormt dit een cruciaal element om de stap naar voren te kunnen zetten in het huidige gemeentelandschap, dat bol staat van verandering en nieuwe uitdagingen.

Belangrijke vragen die tijdens het congres centraal zullen staan zijn bijvoorbeeld: In wat voor land willen we in de toekomst leven? Wat willen we toekomstige generaties nalaten? En hoe kunnen gemeenten omgaan met de financiële uitdagingen waar ze nu voor staan?

VNG Jaarcongres 2024 zet kracht van de verbeelding centraal

Op het programma staan dit jaar diverse prominente sprekers, waaronder Sharon Dijksma (voorzitter VNG), Hugo de Jonge (demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Mark Tuitert (voormalig Olympisch kampioen schaatsen).

Verder zullen diverse adviesbureaus hun opwachting maken tijdens het evenement. Deze zijn aanwezig op de beursvloer (er zijn rond de 150 informatiestands), leveren een bijdrage aan het programma – in de vorm van workshops of panelsessies – of zijn simpelweg te gast.

Twee adviesorganisaties die extra prominent aanwezig zullen zijn tijdens het congres zijn BMC en Cohedron. Zij hebben zich als premium partners verbonden aan het evenement.

“Dit jaar willen we tijdens het congres de verbeeldingskracht van onze gemeenten benutten om nieuwe mogelijkheden te verkennen, creatieve oplossingen te delen en te werken aan een toekomst die we samen vormgeven”, aldus VNG-voorzitter Dijksma. “Met een krachtig toekomstbeeld maken we werkelijk het verschil op de grote transitiethema’s en krijgen we inwoners, partners en belangenorganisaties mee in onze ambities.”

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is de koepelorganisatie van alle gemeenten in Nederland. De VNG behartigt onder meer de belangen van gemeenten bij andere overheden, zoals de provincies en het Rijk.