Bauke Wijnands sluit zich als werkstudent aan bij TNXTO

11 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

The Next Organization heeft sinds dit kwartaal een nieuwe collega aan boord: Bauke Wijnands, die zijn afstudeerproject uitvoert bij het strategisch adviesbureau uit Bussum.

Bauke Wijnands volgt momenteel een masterstudie in Operations Management & Logistics aan de Technische Universiteit van Eindhoven. “Ik heb gekozen voor The Next Organization als afstudeerplek vanwege mijn interesse in het ontwerpen van businessmodellen voor verschillende partijen én het modeleren van dynamische systemen”, geeft Bauke aan.

Dat zit zo: The Next Organization (TNXTO) is een strategisch adviesbureau gespecialiseerd in commerciële transformatie en innovatie. Het bureau helpt vele klanten in binnen- en buitenland met het vernieuwen en optimaliseren van hun businessmodellen.

Bauke Wijnands sluit zich als werkstudent aan bij TNXTO

Bauke Wijnands is werkstudent bij TNXTO

“Ik heb altijd al met veel bewondering gekeken naar digitale platformen als Airbnb, Uber en Booking. Het zijn marktplaatsen – ze verkopen geen product maar brengen enkel vraag en aanbod bij elkaar.”

Het businessmodel van dit soort partijen kenmerkt zich door een aantal welbekende pijlers. Een daarvan is de ‘winner-takes-it-all’-eigenschap: er is ruimte voor slechts enkele, zo niet, een speler die zo machtig en herkenbaar wordt dat de hele markt gebruikmaakt van het platform.

Een ander kenmerk is dat de grenzen steeds meer vervagen tussen de platforms. Dit heeft te maken met veranderd consumentengedrag, maar komt ook voort vanuit commerciële drijfveren. “Als meerdere partijen deelnemen aan een businessmodel ontstaat er een dynamisch systeem van waarde-uitwisselingen tussen deze partijen. De waarde van de som kan hierbij hoger liggen dan de individuele onderdelen.”

Precies op dat thema gaat Bauke onderzoek doen. “Tijdens mijn onderzoek ga ik een raamwerk ontwerpen dat gebruikt kan worden om een netwerk van organisaties als een dynamisch geheel te modelleren.”

Inmiddels zes weken aan boord voelt Bauke zich helemaal op zijn plek bij The Next Organization. “Ik heb de eerste weken als zeer prettig ervaren. Na met iedereen een kennismakinggesprek te hebben gehad, voelde ik me gelijk thuis in de organisatie en verliep het verdere opstartproces relatief makkelijk. De sfeer is professioneel, maar ook erg laagdrempelig. Dit zorgt ervoor dat er hard gewerkt wordt, maar ook dat de lijntjes tussen iedereen kort zijn en er veel energie in de groep zit.”

“Buiten de werkzaamheden om wordt er ook van alles ondernomen, wat bijdraagt aan de leuke sfeer in het bedrijf. Ik kijk uit naar de komende tijd bij Next Organization, en ik hoop een mooi resultaat neer te zetten.”