Bram Zuidervaart start als consultant bij The Next Organization

27 mei 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na het afronden van zijn afstudeerproject bij The Next Organization wist Bram Zuidervaart het zeker: het strategisch adviesbureau uit Bussum biedt hem een ideale omgeving voor het kickstarten van zijn loopbaan. Deze maand begon hij als Junior Consultant.

Je kiest ervoor om je carrière in de consultancy te starten bij The Next Organization. Wat gaf de doorslag?

“Ik voel me erg op mijn plek in de consultancysector. Ik waardeer de diversiteit in het werk en geniet ervan om verschillende problemen op te lossen binnen diverse industrieën. Wat strategische consultancy naar mijn mening zo boeiend maakt, is de benadering van het oplossen van problemen vanuit een helikopterperspectief.”

Bram Zuidervaart start als consultant bij The Next Organization

“De keuze voor The Next Organization is vooral gebaseerd op het werk, de groei en uitdaging die het bureau biedt. The Next Organization neemt altijd de strategie als uitgangspunt. We beginnen met het bekijken van hoe een organisatie haar strategie kan verbeteren en vertalen deze vervolgens naar tactisch en operationeel niveau.”

“Ik hecht veel waarde aan het belang van voortdurende innovatie binnen bedrijven. Innovatie zit diepgeworteld in de cultuur van The Next Organization. Dit komt tot uiting in de interesse en betrokkenheid van The Next Organization bij afstudeerprojecten, maar ook in de innovatieve oplossingen die we ontwerpen voor onze klanten.”

“Ook ben ik sterk beïnvloed door de sfeer en cultuur bij The Next Organization. Als werkstudent en tijdens mijn afstudeerperiode voelde het als thuiskomen wanneer ik na het weekend weer met mijn collega’s op kantoor was. Dit maakte de druk van het afstuderen een stuk draaglijker. Het is ook heel eenvoudig om elkaar aan te spreken voor vragen, zowel tijdens als buiten kantooruren, en er wordt veel gelachen onder collega’s.”

Aan wat voor onderzoek heb je meegewerkt bij The Next Organization?

“Ik heb onderzoek gedaan naar de kritische succesfactoren voor het opzetten en implementeren van co-productieprocessen binnen bedrijfsnetwerken. Daarbij heb ik een tool ontworpen om deze bedrijfsnetwerken verder te ondersteunen en succes te waarborgen.”

“Momenteel zien we een groeiende trend, waarbij succesvolle bedrijven zoals ASML, Amazon en Google de waarde erkennen van effectieve samenwerking binnen een netwerkstructuur. Hierdoor kunnen organisaties een breed scala aan kennis en ervaring met elkaar delen, wat vervolgens leidt tot nieuwe productinnovaties en/of geoptimaliseerde bedrijfsprocessen.”

Wat is wat jou betreft de belangrijkste takeway uit het onderzoek?

“Bedrijfsnetwerken zijn in staat om samen veel meer te bereiken dan ze momenteel beseffen. Vergeleken met individuele bedrijven kunnen goed georganiseerde bedrijfsnetwerken gemakkelijker zorgen voor hogere rendementen, efficiëntere bedrijfsprocessen en een duurzamer toekomstbeeld.”

“Daarnaast kunnen bedrijfsnetwerken zich ook op maatschappelijk niveau inzetten, in samenwerking met nationale, provinciale en regionale instanties, om de grote vraagstukken binnen ons land gemakkelijker aan te pakken.”

Bram Zuidervaart behaalde een masterdiploma Operations Management & Logistics aan de TU Eindhoven. Met een focus op netwerkbusinessmodellen, co-creatie en co-productieprocessen, streeft hij ernaar om bedrijven te ondersteunen bij het ontwerpen van vernieuwende en innovatieve procesinrichtingen.