5 vragen aan adviesorganisatie Mazars

16 januari 2009 Consultancy.nl

Mazars is een Europese organisatie van accountants, belastingadviseurs, juristen en management consultants. Van oudshers is Mazars actief in het MKB segment. Maar sinds 2000 is Mazars, na de fusie met Paardekooper & Hoffman, zich ook steeds meer gaan richten op de internationale klanten. Met bijna 1000 werknemers in Nederland en 5600 internationaal kan Mazars zich rekenen tot een middelgroot bedrijf in deze branche. 

Hoeveel afdelingen en functies zijn er binnen Mazars?
Mazars is gespecialiseerd in accounting, audit, tax en advisory services. Binnen onze organisatie zijn er aparte afdelingen voor elk van deze activiteiten. Echter werken deze afdelingen zeer nauw met elkaar samen en worden de medewerkers in de eerste jaren van hun carrière op vele vlakken ingezet. Dat betekent in praktijk dat starters een zeer gevarieerd klantenpakket opbouwen, met daarin grote internationale klanten, waarvan een aantal beursgenoteerd, en kleinere klanten in het MKB segment.

Ook bestaat de mogelijkheid om het pakket uit te breiden met werkzaamheden in de accounting, tax en advisory afdeling. Veel hangt hierbij af van je individuele voorkeur. Naarmate je carrière vordert en je op manager niveau functioneert, zal een specialisatie naar één van deze disciplines aan de orde komen. Dat vind ik zo leuk aan Mazars, je kan nog alle kanten op! 

Hoe zijn de internationale mogelijkheden?
Mazars is een internationale, geïntegreerde en onafhankelijke organisatie. Inmiddels is ons bedrijf vertegenwoordigd in elk continent. Europa vormt een belangrijk onderdeel van de organisatie, omdat de oorsprong van het bedrijf in Parijs ligt. De organisatie is in de afgelopen jaren sterk gegroeid en inmiddels zijn we wereldwijd vertegenwoordigd, met ruim 10.000 collega´s in meer dan 50 landen. Internationale uitwisselingen worden aangemoedigd. Er zijn vele voorbeelden uit de Nederlandse praktijk waar mensen zijn uitgezonden naar onder andere Madrid, Londen en Parijs. De onderlinge samenwerking wordt ook steeds verder uitgewerkt. Door ons internationale klantenpakket komt het ook regelmatig voor dat collega´s voor een controle opdracht naar het buitenland vertrekken.

Hoe is de man-vrouw verhouding? 
Naar onze mening is de man-vrouw verhouding nog niet zoals dat zou moeten: deze verhouding is nu ongeveer 60% tot 40%. Wij hopen dit de komende jaren wat meer gelijk te trekken. De mogelijkheid om parttime te werken bestaat al langer bij Mazars. Daarnaast is er een werkgroep opgericht die onderzoekt hoe wij meer vrouwen op topposities binnen de organisatie kunnen krijgen.

Diversiteit in het algemeen wordt sterk aangemoedigd binnen het adviesbureau. Dit betekent niet alleen dat wij met expats werken, maar in ons hele personeelsbestand is diversiteit te vinden. Geloof, afkomst, huidskleur of geslacht is geen belemmering of voorwaarde om bij Mazars te werken. Bij ons kun je jezelf zijn. Dat vinden wij belangrijk. Dit heeft geleid tot een zeer open en sociale cultuur. Ons streven voor de nabije toekomst is om deze mix tot uiting te laten komen t/m partner niveau. Op dit moment vinden wij dit nog onvoldoende (met drie vrouwelijke partners bijvoorbeeld).

Heeft Mazars een bedrijfstherapeut?
Mazars heeft een overeenkomst afgesloten met een externe, onafhankelijke organisatie, die ervoor heeft gezorgd dat er voor alle werknemers een vertrouwenspersoon beschikbaar is. Als je in een bepaalde situatie vastloopt en er niet uitkomt met je collega (denk aan een verstoorde samenwerking of ongewenste humor), dan kun je deze vertrouwenspersoon benaderen, die alles vertrouwelijk behandelt. Wij hebben ervoor gekozen om deze geschoolde en gespecialiseerde functionarissen in te zetten, omdat wij het belangrijk vinden onze werknemers te ondersteunen in lastige situaties. Tevens heeft Mazars een overeenkomst afgesloten met twee landelijke fitnesscentra, waarbij je tegen een gereduceerd tarief gebruik kunt maken van de faciliteiten. Op deze manier willen wij mensen stimuleren zich met hun gezondheid bezig te houden.

Bedrijfsborrel of een bedrijfsuitje?
Wij organiseren regelmatig evenementen op ons kantoor in Amsterdam. Vanuit elke vestiging worden er diverse diners, borrels en personeelsuitjes georganiseerd. Dit draagt bij aan de hechte onderlinge band en is vooral een leuke afwisseling bij het harde werken. Daarnaast zijn er ook veel activiteiten waarbij onze klanten meedoen, zoals het bezoeken van tennistoernooien, basketbalwedstrijden, voetbal, noem maar op.

Op internationaal gebied is Mazars ook actief. Zo organiseren wij ieder jaar de Mazariades, een internationaal tweedaags sportevenement. Sportiviteit, internationaal teamwork en plezier staan hier centraal. Ieder jaar wordt de organisatie door een ander land gedaan. Landelijk wordt er ook elk jaar een sportdag georganiseerd; de Mazars games. 

Nieuws