AI-organisatieadviesbureau Refreshworks haalt groeigeld op

17 mei 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Refreshworks, een dienstverlener in AI-gedreven bedrijfstransformaties, heeft een financiering van €750.000 veiliggesteld. Met het groeigoed wil het bureau de groei versnellen.

In de hele bedrijfssector neemt kunstmatige intelligentie (AI) een steeds prominentere plaats in. Dit heeft ertoe geleid dat bedrijven hun aanpak van operaties, klantenservice en strategische planning opnieuw moeten overwegen. Refreshworks, in 2016 opgericht door Diederik Klever en Ebel Slijp, heeft de ambitie om hierin een actieve rol te spelen.

Met het aanbieden van consultancy en AI-oplossingen streeft het bureau ernaar organisaties te helpen om hun volledige potentieel te benutten. Het Haagse bedrijf ondersteunt bij het verhogen van de efficiëntie, verlagen van de kosten en het ontgrendelen van nieuwe groeimogelijkheden.

AI-organisatieadviesbureau Refreshworks haalt groeigeld op

Diederik Klever en Ebel Slijp, oprichters van Refreshworks

De aanpak kenmerkt zich als volgt: Refreshworks begint met een grondige bedrijfsscan om mogelijke implementaties en hun impact te identificeren, gevolgd door het ontwikkelen van een strategie, roadmap en implementatieplan.

Vervolgens plaatst het bedrijf teams van AI-architecten en -ingenieurs bij klanten om de implementatie te ondersteunen. Tot slot biedt het trainingen aan om bedrijven en hun medewerkers de nodige AI-vaardigheden bij te brengen voor een succesvolle adoptie.

Refreshworks ontving vorig jaar een FD Gazelle Award en behoort daarmee tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Sinds de oprichting heeft het bureau samengewerkt met meer dan 250 bedrijven – waaronder bekende namen als AkzoNobel, Brunel en Girav – en heeft het trainingen verzorgd voor meer dan 2.500 professionals.

Met technologische implementaties heeft het bedrijf al meer dan €120 miljoen aan zakelijke impact gerealiseerd, wat investeerders zoals Simon Neefjes, oprichter van TBWA\NEBOKO, heeft overtuigd om zich aan te sluiten als aandeelhouder.

Investeringen

De financieringsronde van €750.000, met deelname van elf angel-investeerders gespecialiseerd in technologie, compliance, veiligheid en consultancy, stelt Refreshworks in staat zijn groeitraject voort te zetten en zijn missie te versnellen om Nederland voorop te laten lopen op het gebied van AI.

“De inzet van AI is essentieel voor bedrijven die concurrerend en toekomstbestendig willen zijn door bestaande werkmethodes te versnellen en nieuwe methodes te introduceren”, stelt Neefjes. “Dat is mij heel duidelijk geworden in de afgelopen jaren. Refreshworks heeft de kennis en kunde in huis om AI te introduceren en te implementeren.”

Ebel Slijp, oprichter en managing partner van Refreshworks, blikt vooruit op de kansen voor het bedrijf. “Wij zijn ervan overtuigd dat er nu gehandeld moet worden om AI breed te integreren in het Nederlandse bedrijfsleven. De afgelopen tien jaar was het ‘durf’, inmiddels is het een must.”

“Niet alleen biedt AI een kans voor groei en innovatie voor bedrijven met ambitie, ook vormt het een cruciaal onderdeel voor het behoud van het Nederlandse welvaartsniveau en om onze rol in de wereldwijde economie voor de toekomst vast te stellen”, voegt hij toe.

“Het is geweldig om te zien dat onze missie om Nederland koploper te maken in AI breed wordt ondersteund door klanten en financiers. We kunnen niet wachten om nog meer bedrijven wegwijs te maken in AI en bij de hand te nemen in hun transformatie.”