Telindus helpt Rode Kruis bij cyber en netwerkupgrade

17 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het Nederlandse Rode Kruis maakt voor al zijn dataverkeer de overstap naar Cisco Meraki. ICT-bedrijf Telindus is implementatiepartner.

Met een hoofdkantoor in Den Haag, 21 districtskantoren en meer dan 120 andere locaties verspreid over het hele land, is communicatie en dataverkeer van groot belang voor het Nederlandse Rode Kruis. De non-profit zet zich in voor uiteenlopende noodsituaties – van rampenbestrijding en bloedvoorziening tot zelfredzaamheid en het helpen van kwetsbare mensen.

Omdat het Rode Kruis werkt met veel vertrouwelijke en privacygevoelige informatie, is het regelmatig het doelwit van cybercriminelen. Met de doelstelling om de cyberveiligheid naar een hoger niveau te tillen, schakelt het Rode Kruis over op Cisco Meraki.

Telindus helpt Rode Kruis bij cyber en netwerkupgrade

“Door over te schakelen hebben we een beter zicht op het dataverkeer en de cyberveiligheid op ons netwerk”, zegt Hans Goedhart, Manager Informatievoorziening en ICT bij het Rode Kruis. “Zo voorkomen we dat vertrouwelijke informatie in verkeerde handen valt.”

Het Rode Kruis kiest voor het draadloze netwerk en switchingoplossingen van Cisco Meraki om zijn netwerk te moderniseren. Integrator Telindus heeft de ruim 140 vestigingen van het Rode Kruis in Nederland met elkaar verbonden in één veilig en snel netwerk, beheerd in de cloud.

Naast de cybersecurity optimaliseert het Rode Kruis ook de algemene connectiviteit, interne samenwerking en toegang tot informatie. Het nieuwe draadloze netwerk heeft een snellere verbinding dankzij de nieuwe Wifi 6E-standaard van de Meraki-access points. Die standaard zorgt voor hogere internetsnelheden en een stabielere verbinding.

Cisco-partner Telindus neemt de levering van de apparatuur en de volledige implementatie voor zijn rekening.

“We zochten meer dan alleen een leverancier”, aldus Goedhart. “We zochten een partner die ons adviseert en ondersteunt waar en wanneer nodig. Cisco en Telindus nemen het technische werk volledig uit handen, zodat wij ons kunnen concentreren op onze cruciale humanitaire inspanningen. Tegelijk is ook onze online veiligheid verbeterd zodat we met vertrouwen de digitale toekomst tegemoet kunnen.”

Focussen op humanitaire missie

Michel Schaalje, Cybersecurity Lead bij Cisco in Nederland, vindt het mooi te mogen bijdragen aan de digitale beveiliging van het Rode Kruis. “Het is moeilijk te vatten dat ook humanitaire organisaties het doelwit zijn van cybercriminelen. Samen met onze partner Telindus verhogen we nu de cyberveiligheid van het Rode Kruis. Het is cruciaal dat zij zonder cyberzorgen hulp kunnen verlenen.”

“Met de succesvolle implementatie van Cisco Meraki-oplossingen heeft het Rode Kruis zowel hun connectiviteit als cyberbeveiliging versterkt”, voegt Jeroen Hentschke toe, Proposition Lead Security bij Telindus. “We zijn er trots op een waardevolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van hun cybersecurity, waardoor het Rode Kruis zich met vertrouwen kan focussen op hun cruciale humanitaire missie.”