Amber Gelderblom over werken bij VFM Facility Experts

10 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Amber Gelderblom is inmiddels 18 maanden werkzaam bij VFM Facility Experts. We stelden haar zes vragen over haar keuze voor de consultancy binnen het facility management domein en haar start bij het Utrechtse bureau.

Vertel eens wat meer over jezelf en jouw rol?

Ik ben begin dit jaar gestart binnen het Young FM-programma van VFM Facility Experts. Als Young FM’er was ik aangesloten bij team Inkoop en ondersteunde bij verschillende inkoopopdrachten, zoals een aanbesteding schoonmaak bij CBRE en een aanbesteding van de catering bij GVB.

Naast mijn rol binnen inkoop, vervul ik ook een interim opdracht bij Rotterdam The Hague Airport. Binnen de afdeling terminal beheer ga ik dagelijks aan de slag met verschillende facilitaire werkzaamheden.

Amber Gelderblom over werken bij VFM Facility Experts

Hoe startte jouw loopbaan?

Ik heb Facility Management gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Na mijn afstuderen te hebben afgerond bij een gemeente, ben ik daar op projectbasis aan de slag gegaan als facilitair adviseur. Hier heb ik onder andere gewerkt aan twee aanbestedingen, waardoor ik mijn interesse voor inkoop heb ontdekt.

Hoe ben je bij VFM terecht gekomen?

Na mijn afstuderen was ik op zoek naar een organisatie waarbinnen – naast een interessante, uitdagende functie – ruimte was voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Een programma waar ik als net afgestudeerde starter leren en werken op een moderne manier kon combineren, dat trok me direct!

Als Young FM’er bij VFM Facility Experts krijg je echt de mogelijkheid om te investeren in jezelf, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en door te groeien.

Wat zijn jouw ervaringen tot nu toe?

Wat ik het leukste vind aan het facilitaire werkveld, is dat het zo enorm veelzijdig is. Het is een breed vakgebied, waar je vooral als starter de ruimte kan vinden om te ontdekken wat je nu echt leuk vindt. Doordat ik tijdens mijn werkzaamheden bij team Inkoop aan de slag ga bij verschillende opdrachtgevers, krijg je met allerlei organisaties te maken met elk hun eigen core business, doelen en uitgangspunten.

Het is interessant om met verschillende organisaties kennis te maken, maar ook juist om bij te kunnen dragen aan de afwisselende facilitaire opgaven.

Welke ontwikkelingen zie jij in de facility branche?

Ik zie op dit moment de meeste ontwikkelingen op het gebied van hybride werken, smart buildings en toch ook nog duurzaamheid. Daarnaast zal vitaliteit en gezondheid van medewerkers, door de Covid-pandemie van de afgelopen jaren, naar mijn idee ook een belangrijk thema blijven.

Hoe is jouw ervaring met VFM?

Wat ik fijn vind binnen Young FM, is dat het programma ook bestaat verschillende trainingen en cursussen. Ze heb ik al onder andere een Basiscursus Europees Aanbesteden, Scrum Agile en Prince2 Foundation kunnen volgen.

Ook biedt VFM Facility Experts een fijne werkomgeving waar genoeg ruimte is voor gezelligheid! Collega’s staan altijd klaar om met je mee te denken of even te sparren als je een vraag hebt.