Yuma koopt Belgisch data- en AI-adviesbureau B12 Consulting

15 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Digitale transformatiegroep Yuma heeft B12 Consulting overgenomen. Het is voor Yuma de tweede deal dit jaar in België.

Door de overname van B12 Consulting voegt Yuma een groep van ongeveer 45 data scientists toe aan het personeelsbestand, waarmee het team in Nederland en België nu uitkomt op ruim 650 medewerkers.

B12 Consulting werd opgericht in 2012 en is een IT-adviesbureau gespecialiseerd in data science, artificial intelligence en softwarediensten. Het bureau, dat is gevestigd in Louvain-la-Neuve, werkt voor organisaties van iedere omvang in uiteenlopende sectoren. Denk onder meer aan de zorg, mobiliteit, energie, industrie, automotive en farmaceutische industrie.

Yuma koopt Belgisch data and AI adviesbureau B12

Pascal Laffineur, CEO van Yuma, laat weten dat door de komst van B12 Consulting belangrijke capaciteiten worden toegevoegd aan het netwerk van Yuma. “B12 Consulting geldt in België als een van de belangrijkste partijen in artificial intelligence en data.”

“Toen we de Benelux AI-markt onderzochten, kwam B12 Consulting als beste uit de bus op het gebied van technische vaardigheden en het vermogen om AI om te zetten in robuuste, volwassen oplossingen”, geeft hij aan. “Het werk dat ze hebben gedaan om de ontwikkeling van mRNA-vaccins te verbeteren of om de Brusselse traminfrastructuur proactief te monitoren zijn hier slechts twee voorbeelden van.”

“B12 Consultings aanbod en trackrecord met meer dan 400 succesvolle projecten op het gebied van data en AI sluiten perfect aan bij onze visie om organisaties te laten floreren in het digitale tijdperk. Samen met onze expertise in consulting, architectuur, softwareontwikkeling en managed services, kunnen we de meest geavanceerde oplossingen leveren die duurzame groei en concurrentievoordeel voor onze klanten opleveren.”

Yuma wordt op de achtergrond ondersteund door M80. Samen met de private equity-investeerder heeft Yuma de ambitie om een van de “leidende spelers in Europa’s digitale transformatiemarkt” te worden. Het bedrijf kwam voort uit de krachtenbundeling tussen vier bedrijven in de zomer van 2023. In maart van dit jaar voegde Yuma Aprico Consultants toe aan de gelederen.

“Deel uitmaken van Yuma biedt B12 Consulting een boeiende kans om ons bereik uit te breiden en ons aanbod te verbeteren”, aldus Michel Herquet, Managing Partner van B12 Consulting. “Samen kunnen we oplossingen op maat bieden voor de complexe uitdagingen waar bedrijven vandaag de dag mee te maken hebben.”