Graduate Consulting start volgende ronde consultancyprojecten

14 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Graduate Consulting start na de zomer een nieuwe ronde van consultancyprojecten.

Het is voor Graduate Consulting alweer de zevende ronde van projecten, na de eerdere editie in februari dit jaar. “Elke paar maanden lanceren we projecten bij vooraanstaande organisaties zoals ASML, Shell, RWE, Schiphol, Nike, en Akzo Nobel,” zegt Fleur Meijer, huidig bestuurder van de organisatie.

Graduate Consulting onderscheidt zich naar eigen zeggen van zijn branchegenoten door de focus op ervaren consultants. “Onze collega’s zijn veelal alumni van andere partijen en/of hebben relevante stages voltooid.”

Graduate Consulting start volgende ronde consultancyprojecten

Veel studentconsultants bij Graduate Consulting hebben ervaring opgedaan bij partijen als De Kleine Consultant, International Research Project en Young Advisory Group. Ook hebben de meesten van hen een business course gevolgd bij een gerenommeerd consultancybureau of reeds een stage achter de rug.

“In onze projecten zetten consultants hun tanden in actuele thema’s gedurende circa 18 weken. Samen met teamgenoten werken ze aan uiteenlopende vraagstukken, zoals strategische problemen op het gebied van ESG en data-analyses, het optimaliseren van processen of het ontwikkelen van nieuwe tools of route-to-market strategieën”, legt Meijer uit.

De consultants krijgen hierbij coaching van ervaren strategieconsultants werkzaam in de top van de sector. Zo zijn coaching partners onder meer werkzaam bij Boston Consulting Group, Bain & Company, Oliver Wyman en Roland Berger.

Graduate Consulting bestaat inmiddels twee jaar en is in deze periode uitgegroeid van een zolderkameridee tot een partij met een stevige staat van dienst.

De vier oprichters van het studentenadviesbureau hebben recent een stap teruggedaan om ruimte te geven aan de ontwikkeling van nieuw talent. Meijer: “Op deze manier blijft Graduate Consulting een vruchtbare organisatie die ambitieuze masterstudenten een unieke kans biedt om meer te leren over ondernemerschap, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen in toekomstige werkzaamheden.”