Zorgbestuurder Melvin Samsom verbindt zich aan KPMG

25 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft zijn zorgpraktijk versterkt met Melvin Samsom, die zich heeft verbonden als senior advisor.

Samsom heeft een indrukwekkende staat van dienst in de zorg. Hij gaf als bestuursvoorzitter leiding aan het Radboudumc in Nijmegen en het Karolinska Universitair Ziekenhuis in Stockholm. Ook bekleedde hij leidinggevende posities in het Midden-Oosten, waaronder die van director Health van Neom in Saoedi-Arabië.

Bij KPMG sluit hij zich aan bij de zorggroep. In zijn rol adviseert hij bestuurders bij opdrachtgevers in de zorg en life sciences en KPMG-teams over thema’s als strategie, governance, transformatie en medische innovatie.

Melvin Samsom is Senior Advisor bij KPMG

Hij combineert zijn rol bij KPMG met verschillende (neven)functies. Zo is Samsom ook hoogleraar gastro-enterologie aan het Radboudumc, voorzitter van de raad van toezicht van het Oncode Institute, lid van de groepsdirectie van zorgverzekeraar en zorgaanbieder Bupa in Londen en voorzitter van de Begeleidingscommissie herinrichting academisch zorglandschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Arjan Ogink, Head of Healthcare van KPMG in Nederland, reageert verheugd op de komst van Samsom. “Zorgstelsels in Nederland en de rest van de wereld worstelen met de stijgende vraag naar diensten, personeelstekorten en betaalbaarheid. Dat vraagt om een omvangrijke omslag voor de lange termijn, in stelsels en zeker ook bij de betrokken organisaties. Het is fantastisch de expertise van Melvin te benutten en daarin met hem samen te kunnen werken.”

Ook Anna van Poucke, die de internationale zorgpraktijk voor KPMG leidt, is blij met de benoeming in ons land. “Specifiek ook Melvins internationale ervaring in leiderschapsrollen bij grootschalige verandertrajecten kunnen we goed benutten bij hervormingen die zo noodzakelijk zijn. Daar zal ons wereldwijde netwerk van kunnen profiteren.”

Over zijn nieuwe uitdaging zegt Samsom: “Ik ben onder de indruk van de diepgaande kennis, professionaliteit en klantgerichtheid van KPMG. Het internationale netwerk van KPMG in de zorg is bovendien krachtig, dat samen geeft een prachtige hefboom om het verschil te maken.”

Eerder dit jaar werd KPMG verkozen tot het beste consultancybureau in de Nederlandse zorgsector.