BDO Corporate Finance begeleidt Schmidt Zeevis MBO

09 januari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Corporate Finance tak van BDO heeft het management van Schmidt Zeevis - Marcel van Breda en Jos van Vuren - ondersteund bij een Management Buy Out. De twee ondernemers hebben het bedrijf overgenomen van moederbedrijf De Kennemervis Groep. Zij verwachten het gespecialiseerde visbedrijf de komende jaren verder te kunnen laten groeien.
 
Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis bestaat al meer dan 100 jaar en is een ambachtelijk vers visbedrijf, gevestigd in Rotterdam. Sinds 2000 is de onderneming onderdeel van de Kennemervis Groep. Momenteel werken er circa 140 medewerkers en heeft de onderneming een omzet van circa €40 miljoen.
 
De Kennemervis Groep
De Kennemervis Groep is een Nederlandse onderneming met 9 vestigingen en 6 bedrijven in West-Europa en is actief in de verwerking, handel en distributie van vis en visproducten. De onderneming is ruim 75 jaar geleden opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van een breed scala van verse, diepgevroren en voorbewerkte vis en visproducten.
 
“Gedurende 2012 zijn verschillende contacten geweest met de Kennemervis Groep over een eventuele Buy Out. Vanaf het najaar zijn de gesprekken concreter geworden waarna in een periode van circa 2 maanden alle (overname)contracten en de benodigde financieringen zijn geeffectueerd” laat het financieel adviesbureau weten in een persbericht.