Clear Mind IT Consultancy sluit zich aan bij Total ICT Solutions

10 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Friese Clear Mind IT Consultancy sluit zich aan bij Total ICT Solutions, een groep van IT-bedrijven met vestigingen door het land.

Vanuit het kantoor in Luxwoude biedt Clear Mind IT Consultancy diensten op het gebied van ICT-consultancy en managed services aan mkb-bedrijven in de noordelijke provincies. Het bedrijf helpt bijvoorbeeld bij de inrichting van zakelijk internet, datanetwerken, vaste en mobiele telefonie, mobiele werkplekken en het internet of things.

Sinds de oprichting in 2003 is Clear Mind IT Consultancy uitgegroeid tot een team van rond de 20 professionals en een vertrouwde partner van onder meer KPN, Vodafone, Ziggo, en Microsoft.

Clear Mind IT Consultancy en Total ICT Solutions beklinken de deal

Clear Mind IT Consultancy en Total ICT Solutions beklinken de deal

“Ik ben enorm trots op alles wat we de afgelopen 21 jaar hebben bereikt. Nu is het tijd om, samen met ons hele team en onze klanten, de juiste stap te zetten naar een veelbelovende toekomst. Hierin is de samenwerking met Total ICT Solutions een hele logische”, zegt Pepijn Lavrijssen, oprichter en algemeen directeur van Clear Mind IT Consultancy.

Total ICT Solutions is in 2022 opgericht door Strikwerda Investments, dat de ambitie heeft om via een buy-en-build strategie een marktleider te creëren in IT en telecommunicatie voor de mkb-markt. Total ICT Solutions zag het levenslicht met de acquisitie van Score Utica, daarna zijn verschillende partijen toegevoegd aan de groep.

Eerder dit jaar nam Total ICT Solutions nog KNNS en Nxtoffice uit Nijmegen over. Met de komst van Clear Mind IT Consultancy (rond de 20 professionals) telt Total ICT Solutions meer dan 1.200 medewerkers verspreid over zo’n 20 dochterbedrijven.

Onder de vleugels van Total ICT Solutions verwacht Clear Mind IT Consultancy de groei te versnellen door het uitbreiden van het dienstenaanbod, het benutten van synergiën binnen de groep, en het verder professionaliseren van het commerciële apparaat en de bedrijfsvoering.

Het verkooptraject 

Clear Mind IT Consultancy kreeg tijdens het dealtraject financiële begeleiding van Hogenhouck m&a. “Een succesvol M&A-proces gaat verder dan alleen financiële synergiën. Het draaide voor Pepijn om het vinden van een partij die niet alleen past bij de bedrijfscultuur, maar ook een veelbelovende toekomst biedt voor de medewerkers”, zegt Victor Rosier, partner bij Hogenhouck m&a en dealcaptain voor deze transactie.

Lavrijssen over de samenwerking met Hogenhouck m&a: “De samenwerking met het team was een waar genoegen. In een periode van zeven maanden hebben we het proces succesvol kunnen afronden en is Clear Mind IT Consultancy in positie gebracht voor verdere groei. De expertise en toewijding van Hogenhouck zijn voor mij onmisbaar geweest in het succesvol vinden van de juiste partner.”