BearingPoint levert economisch advies aan Jordanie

20 augustus 2011 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De overheid van Jordanië heeft BearingPoint, een van ’s werelds grootste management- en technologie adviesbureaus, ingehuurd om macro-economische ondersteuning aan het land te leveren. BearingPoint zal verantwoordelijk zijn voor de implementatie van het ‘Sustainable Achievement of Business Expansion and Quality’-programma (SABEQ) van Jordanië. Het vijfjarige contract heeft naar schatting een waarde van circa $69 miljoen.

Dit is het tweede contract dat BearingPoint met de Jordanese overheid sluit. Eerder dit jaar won het adviesbureau een contract van $14 miljoen om technische hulp te leveren op het gebied van fiscale hervorming, met een focus op belastingbeleid, belastingadministratie en budgetmanagement.

Het doel van SABEQ is stimulering van de economische groei en vermindering van de armoede in het land. Om dit te bereiken wil de Jordanese overheid het aantal banen voor Jordaniërs vergroten en de concurrentiekracht van Jordanese bedrijven versterken.

Het SABEQ-programma is de hoeksteen van Jordanië’s pogingen om de economische groei te stimuleren. De doelstellingen zijn:

  • Verbetering van de financiële integriteit, het financiële overzicht en verbreding van de kapitaalmarkten
  • Uitbreiding van de handel en investeringen
  • Het wegnemen van overheidsbelemmeringen om de private sector competitief te maken
  • Versterking van de productiviteit.