Accenture transformeert IT van Saoedisch bedrijf

12 augustus 2011 Consultancy.nl

De National Water Company van Saoedi-Arabië heeft een contract toegekend aan Accenture om een uitgebreide IT-oplossing te ontwerpen en te implementeren voor zijn (afval)waterdiensten in de steden Riyadh en Jeddah. Financiële voorwaarden zijn niet vrijgegeven.

Het staatsbedrijf is verantwoordelijk voor de levering van water- en afvalwaterdiensten in het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Het bedrijf probeert zijn IT-infrastructuur te moderniseren en zijn klantenservice te verbeteren om internationale standaards te halen. Om deze doelen te realiseren is Accenture ingehuurd voor de levering van management- en IT-consulting diensten. De steden Riyadh en Jeddah zullen de eerste twee steden zijn die profiteren van het programma van de National Water Company.

Bedrijfsprocessen, Oracle solutions en change management  
Het adviesbureau gaat een aantal op Oracle gebaseerde oplossingen ontwikkelen en implementeren. Deze oplossingen omvatten klantenzorg en facturering, een klantenportaal, vermogensbeheer en middleware. Accenture zal voor één jaar voorzien in het onderhoud en de ondersteuning van de nieuwe infrastructuur. Daarnaast zal het verantwoordelijk zijn voor een change management-programma om directie en personeel van het bedrijf te helpen bij het introduceren van nieuwe bedrijfsprocessen.

“Ons doel is de kwaliteit van waterdiensten in de grote steden van Saoedi-Arabië te transformeren”, zei Loay Al-Musallam, CEO van de National Water Company. “Accenture is bereid en bekwaam om zich op onze ambitieuze tijdlijnen toe te leggen. Zij brengen brede expertise in de nutsindustrie mee, waaronder zowel technologie en consulting.”

Nieuws