Yellowtail Conclusion sluit samenwerking met Stichting LEF

24 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Yellowtail Conclusion heeft een samenwerking gesloten met Stichting LEF, een initiatief dat financiële bewustwording bij jongeren bevordert.

Stichting LEF (Leven en Financiën) ontwikkelde een mbo-lesprogramma om jongeren tussen de 15 en 22 jaar te leren hoe ze verantwoord met geld om kunnen gaan. Uit onderzoek komt naar voren dat juist deze studenten vaker te maken krijgen met financiële uitdagingen dan studenten in hoger onderwijs.

Met het initiatief wil de stichting een significante bijdrage leveren aan onze maatschappij, omdat ze zien dat steeds meer jongeren met schulden een onzekere toekomst tegemoet gaan. Stichting LEF wil deze trend stoppen door jongeren financiële vaardigheden bij te brengen en zo te helpen een stabiele financiële toekomst op te bouwen.

Yellowtail Conclusion sluit samenwerking af met Stichting LEF

Om die missie te ondersteunen heeft Yellowtail Conclusion, een business- en IT-consultancy voor de financiële sector, zich als partner/sponsor verbonden aan Stichting LEF. Vanuit het advieskantoor zullen diverse professionals zich aanmelden als gastdocent binnen het lesprogramma, waarbij ze hun financiële kennis en ervaring met de mbo-studenten zullen delen.

Meerdere medewerkers van Yellowtail Conclusion zijn inmiddels betrokken bij het lesprogramma en hebben zich als gastdocent aangemeld. Het is de bedoeling dat nog meer collega’s het voorbeeld zullen volgen.

De samenwerking met Stichting LEF sluit volgens Edwin Lodder, Managing Director bij Yellowtail Conclusion, perfect aan bij de missie van het bureau om het financiële leven van consumenten te verbeteren, in dit geval specifiek door kennis door te geven aan een nieuwe generatie.

“Het uitgangspunt ‘voorkomen is beter dan genezen’ is waar wij voor staan”, laat Lodder weten. “Door deze samenwerking streven we naar een blijvend positieve invloed op de financiële toekomst van jongeren.”

Stichting LEF telt bijna twintig verbonden partners door heel het land. Naast Yellowtail Conclusion zijn dit Rabobank, Nationale Hypotheek Garantie, a.s.r., BNP PAribas, Nationale Waarborg, Achmea, Florius, Figlo, Aon, Van Lanschot Kempen, Moneyview, NIBC DIrect, Taf, Fonds1818, inpact, Athora en Achmea Foundation.