Van Harte & Lingsma: Mannen hebben betere work life

07 januari 2013 Consultancy.nl

Bijna tweederde van de hoogopgeleide Nederlander heeft soms tot regelmatig een verstoorde werk-privébalans. Dat blijkt uit een onderzoek door adviesbureau Van Harte & Lingsma. Opvallend is dat mannen beter omgaan met hun work-life balance dan vrouwen. Voor de studie werden 533 hbo- en universair opgeleide werknemers ondervraagd.

Helft meldt verstoring niet
Uit het onderzoek kwam naar voren dat 65% van de respondenten soms tot regelmatig meer werkt dan zij eigenlijk willen of aankunnen. Druk op het privéleven komt vaker voor bij vrouwen (72%) dan bij mannen (59%), ontdekte Van Harte & Lingsma. Verder bleek dat slechts de helft van de ondervraagden bij de werkgever aanklopt vanwege een verstoorde work-life balance. Gemiddeld 37%, en onder vrouwen zelfs 46%, laat weten dat ze dit door een gevoel van falen niet bij de werkgever willen melden.

Privéleven erg belangrijk
Een goede werk-privébalans is belangrijk voor werknemers, zo blijkt uit de enquête. Tijd met de kinderen mag volgens 69% van de respondenten niet wijken voor werk. Ook de gezamenlijke tijd met hun partners is voor 61% van de werknemers niet beschikbaar voor werk. In het algemeen hechten vrouwen meer aan de privétijd met hun familie dan mannen. Familieleden mogen volgens 68% van de vrouwen soms wijken voor werk, tegenover 75% van de mannelijke respondenten.

Nieuws

Meer nieuws over