Iris Roozenburg maakt switch van ondernemer naar dealmaker

12 april 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Iris Roozenburg maakt de overstap van het ondernemerschap naar de M&A-wereld. Bij Match Plan is de voormalig kinderopvangeigenaar aangesteld als senior consultant.

Zo’n tien jaar bouwde Iris Roozenburg aan kinderdagverblijf Bam! in de regio Delft. Na jarenlang gewerkt te hebben in de zakelijke dienstverlening, deed zich in 2014 de mogelijkheid voor om een failliet kinderdagverblijf over te nemen. Ze pakte die kans met beide handen aan, en onder haar leiding is Bam! gegroeid tot een gezond bedrijf met vier locaties en veertig werknemers.

Roozenburg verkocht Bam! recent aan een nieuwe eigenaar, en neemt deze exit-ervaring nu mee naar haar nieuwe rol als M&A-adviseur.

Iris Roozenburg maakt switch van ondernemer naar dealmaker

Iris Roozenburg en Hans van de Pas

Met haar start bij Match Plan kiest Roozenburg voor bekend terrein: ze nam Match Plan zelf in de arm om haar verkooptraject te begeleiden.

In de rol van senior consultant gaat ze ondernemers binnen de kinderopvangsector begeleiden bij de aankoop, verkoop, waardering en financiering van bedrijven. “Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en expertise in te zetten om ondernemers verder te helpen naar de volgende stap in hun carrière of ondernemersdroom.”

“De benoeming van Iris versterkt onze positie als adviesbureau op het gebied van strategisch- en overnameadvies aan ondernemers binnen de kinderopvangbranche”, zegt Hans van de Pas, partner bij Match Plan. “Het is een genot om onze vele klanten in de kinderopvang te kunnen adviseren met collega’s die als ondernemer werkzaam zijn geweest in de sector.”