Voormalig minister Raymond Knops verbindt zich aan Valcon

10 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig minister Raymond Knops heeft zich als partner en strategisch adviseur verbonden aan Valcon.

Knops brengt ruim 30 jaar aan politieke ervaring mee naar Valcon. In kabinet-Rutte III was hij staatssecretaris en vervangend minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook was hij lange tijd Tweede Kamerlid voor de CDA-fractie.

In zijn vroegere loopbaan was Knops actief in de lokale politiek en deed hij jarenlang dienst binnen de Koninklijke Luchtmacht.

Raymond Knops, Partner, Valcon

In zijn rol van partner zal Knops optreden als strategisch adviseur voor het overheidsteam van Valcon, met de nadruk op de verdere ontwikkeling van de overheidsactiviteiten, naast het verstrekken van advies aan andere teams binnen de Valcon-organisatie.

“Na een carrière van 30 jaar in leidinggevende functies in de politiek en het leger, is consultancy een nieuwe richting voor mij”, laat Knops weten. “Ik gedij in het leren van nieuwe concepten en vaardigheden en deze positie bij Valcon past perfect bij mijn interesses. Valcon heeft een fantastische ethiek en cultuur, evenals waarden waar ik persoonlijk sterk aan hecht, en wordt geleid door een uitstekend team.”

Zijn positie bij Valcon zal deel uitmaken van Raymonds huidige portfolio aan functies, waaronder zijn positie als Voorzitter van de Nederlandse Industrie voor Defensie & Veiligheid (NIDV).

“We zijn verheugd dat Raymond zich bij ons zal voegen als partner”, aldus Geert van den Goor, CEO van Valcon. “Hij beschikt over een schat aan kennis en ervaring in de branche, opgedaan tijdens zijn indrukwekkende carrière in de politiek, en we denken dat hij ons het inzicht zal bieden dat we nodig hebben om onze overheidsactiviteiten vanuit een ander perspectief te bekijken.”

“Bij Valcon streven we er altijd naar om mensen van het hoogste kaliber aan te trekken, en de benoeming van Raymond getuigt van deze benadering. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken.”

Valcon is een Europese consultancyorganisatie die zijn oorsprong vindt in Nederland. Het bedrijf is voortgekomen uit First Consulting en wist met ondersteuning van investeerder Waterland via een buy-and-build-campagne uit te groeien tot een speler van Europees formaat. Valcon telt vandaag de dag 1.750 consultants in Nederland, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Servië en Kroatië.