HKA betreedt Benelux-markt met nieuw kantoor in Rotterdam

09 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HKA, een toonaangevend internationaal advieskantoor, heeft Nederland uitgekozen als uitvalsbasis voor verdere groei in de Benelux.

Het nieuwe kantoor van HKA in Rotterdam – gevestigd in de iconische wolkenkrabber Delftse Poort, pal naast het Centraal Station – wordt de negende vestiging van HKA in Europa. Wereldwijd telt de consultancyorganisatie 45 kantoren in 17 landen.

HKA is een van de bekendere adviesbureaus in de wereld van bouw- en infraprojecten. Het bureau helpt klanten met het succesvol uitvoeren van hun programma’s en projecten en met het oplossen van claims en geschillen. Ook biedt het deskundige diensten voor de rechterlijke macht.

HKA betreedt Benelux-markt met nieuw kantoor in Rotterdam

De Benelux is overigens niet onbekend voor HKA – al sinds de oprichting in 2017 bedient het bedrijf de regio door teams in te vliegen vanuit andere kantoren, vooral vanuit Londen en Parijs.

Amanda Clack, CEO voor de EMEA-regio bij HKA, laat weten dat de fysieke aanwezigheid HKA in staat stelt om zijn lokale klanten van uitgebreidere dienstverlening te voorzien, en dat het zijn footprint in de regio verder zal kunnen uitbouwen vanuit de nieuwe locatie.

Om leiding te geven aan HKA’s nieuwe team in Rotterdam zijn Mark Castell – een Brit die al jaren partner is bij het bedrijf – en twee Nederlanders als associate directors aan boord gehaald. Ernest Heins en Erald Kahman zijn al jaren actief in het vak en maken de overstap vanuit Driver Trett.

Het team wordt verder bijgestaan door Charles Wilsoncroft, een Britse partner die de afgelopen jaren veel ervaring heeft opgedaan bij projecten in de Benelux. “We verwachten dat de markt in de Benelux de komende jaren aanzienlijk zal groeien vanwege de toenemende complexiteit van projecten en de uitdagingen in de wereldwijde markten. We zijn verheugd over de kantooropening in Nederland”, laat Wilsoncroft weten.

Over van de keuze voor Rotterdam als uitvalsbasis voor de Benelux-regio, zegt Castell: “Nederland is de ideale locatie om onze klanten te bedienen. Bovendien, met de grootste haven van Europa in onze nabijheid, zijn we met ons kantoor ook meteen dicht in de buurt van diverse, wereldwijde en in de stad gevestigde energie-, maritieme en offshore bouwgroepen.”