Zanders implementeert treasury systeem bij Alliander

08 juli 2009 Consultancy.nl

Zanders heeft in de afgelopen negen maanden netwerkbeheerder Alliander ondersteund bij de inrichting en implementatie van een nieuw treasury systeem.
 
Alliander is ontstaan als gevolg van de zogenoemde Nederlandse Splitsingswet, waarin energieleveranciers worden gedwongen om hun netwerk te scheiden van hun commerciële activiteiten. Nuon besloot om haar netwerkactiviteiten te splitsen en te hernoemen naar Alliander. Nuon zelf ging verder als een productie- en leveringsbedrijf.
 
SAP Treasury
Door de splitsing moest Alliander een eigen treasury platform operationeel hebben. Doordat Alliander werkte met ERP-systeem SAP ERP 6.0 koos de netwerkbeheerder voor de SAP Treasury module. Eind 2008 benaderde Alliander adviesbureau Zanders voor de implementatie van het treasury systeem. Zanders was geen onbekende voor Nuon, in de afgelopen tien jaar voerde het financieel adviesbureau een groot aantal opdrachten uit voor de energiereus en haar rechtsvoorgangers. “Zanders kent het bedrijf, ze kennen de mensen en ze begrijpen onze processen. Daarom durfden we het hele SAP-Treasury project met een gerust hart bij ze neer te leggen” legt Ivo Kok uit, Corporate Treasurer bij Alliander.
 
Blueprint en implementatie
Zanders begon met het ontwikkelen van een uitgebreide blueprint, een blauwdruk van het in te richten treasury systeem. “Alliander wilde in het nieuwe systeem eigenlijk alles kunnen doen wat in het oude systeem ook kon. En wat kon, moest beter” zegt Bart Mo, een van de betrokken consultants. Nadat de blueprint akkoord was, volgde de inrichting en configuratie van het systeem door consultants van Zanders. Het inrichten duurde ongeveer van juli tot november 2008. Daarna volgde de testfase en, na het gladstrijken van de laatste plooien, de go-live in februari 2009. Parallel aan de inrichting van het treasury platform, trainde Zanders de nieuwe treasury medewerkers in ‘best practice treasury’ en SAP processen.
 
De opdrachtgever kijkt tevreden terug over de samenwerking: “De hands-on mentaliteit van Zanders bevalt me. Ze zijn professioneel, gedegen en kunnen de klus klaren. De mensen van Zanders voelen als collega’s. Ze hebben bijgedragen aan de spirit in ons treasury team”.

Nieuws