BDO voert vendor due diligence uit voor chemieconcern

24 december 2012 Consultancy.nl

Eind november kocht het Duitse concern Hoyer de ‘Bulk Liquid Transport’ activiteiten van De Rijke Europe. Door de overname is Hoyer een van de grootste logistiek dienstverlener van chemicaliën in Europa. Het Nederlandse bedrijf De Rijke Europe is geassisteerd in het verkoopproces door BDO Transaction Advisory Services (BDO TAS).
 
Vendor due diligence
Het adviesbureau voerde in opdracht van De Rijke Europe een vendor due diligence uit op Hoyer. Onderdeel van de vendor due diligence betrof naast financieel ook fiscaal, HR-, IT- en pensioenadvies. De activiteiten zijn uitgevoerd door een multidisciplinair team van BDO TAS, bestaande uit fiscalisten, juristen, IT-consultants, pensioen- en arbeidsdeskundigen en integratiespecialisten.
 
Hoyer
Hoyer is een internationale logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het vervoer van vloeistoffen over het spoor, water en weg. Het Duitse concern heeft een omzet van €1 miljard en vestigingen over de hele wereld.
 
De Bulk Liquid Transport
De Bulk Liquid Transport activiteiten van De Rijke Europe betreffen transport van vloeistoffen over weg, water en spoor. De vloot bestaat uit 1.500 tanker containers, 130 trucks en 300 trailers. Meer dan 240 meewerkers vanuit diverse locaties binnen Europa genereren een omzet van circa €80 miljoen.

Nieuws

Meer nieuws over