Lufthansa Consulting helpt Irak met Mosul vliegveld

13 december 2012 Consultancy.nl

Lufthansa Consulting heeft een omvangrijk contract gesloten met de Irakese overheid. De Duitse managementadviestak van de luchtvaartmaatschappij zal Ihet Arabische land ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van Mosul International Airport, het grootste vliegveld in noordwest Irak. De overeenkomst werd door beide partijen ondertekend tijdens de onlangs gehouden “Iraqi-German Business Forum” in Berlijn.

Het Memorandum of Understanding (MoU) omvat onder andere de volgende verantwoordelijkheden: de vaststelling van een nieuwe strategie voor het vliegveld, de ontwikkeling van een marketingplan, de zoektocht naar nieuwe luchtvaartmaatschappijen en de uitbreiding van luchtvaart-gerelateerde zaken als catering en vliegtuigonderhoud. Het Duitse adviesbureau zal tevens verantwoordelijk worden voor het trainen van vliegveldpersoneel om te verzekeren dat hun kennis volledig up-to-date is.

Privatisering van gronddiensten
Verder zal Lufthansa Consulting de privatisering van gronddiensten op de Irakese vliegvelden voorbereiden. De Duitsers geven leiding aan de tenderprocedure, en zullen samen met het vliegveld werken aan de definitie van de selectiecriteria, vereisten en het to-be operating model.

Verlenging van samenwerking
De samenwerking tussen Lufthansa Consulting en de Irakese overheid is niet nieuw. In het afgelopen jaar heeft het adviesbureau de overheid ondersteund met diverse projecten, waaronder de verbetering van gronddiensten op Iraks belangrijkste vliegvelden Baghdad en Basra.

Nieuws

Meer nieuws over