Rusnano betaalt Bain 1 miljoen voor nieuwe strategie

13 december 2012 Consultancy.nl

Het Russische nanotechnologiebedrijf Rusnano (“Russian Corporation of Nanotechnologies”) heeft Bain & Company ingehuurd om een nieuwe strategie en strategische roadmap te ontwerpen. Het kantoor van Bain in Moskou won het aanbod en versloeg daarbij diverse internationale strategie adviesbureaus, waaronder The Boston Consulting Group.

Rusnano is een semi-geprivatiseerde firma die deels eigendom is van de Russische overheid en zich specialiseert in nanotechnologie. Rusnano’s doelstelling is om in 2015 een nano-industrie in Rusland ter waarde van €22,4 miljard te creëren.

Nieuwe strategie
Een persbericht van Rusnano maakte bekend dat Bain volledige ondersteuning voor de nieuwe missie en strategie zal bieden. De nieuwe strategie omvat onder andere een analyse van de competitieve voordelen van Rusnano, een evaluatie van de concurrenten en positionering, scenario’s voor het optimale businessmodel en aanbevelingen voor investeringsbeleid. Daarnaast zal Bain & Company een nieuw prestatiemanagementsysteem ontwikkelen voor internationaal leiderschap, dat erop gericht is om de doelen van Rusnano’s nieuwe strategie te verwezenlijken.

Bain duurder dan BCG
Rusnano zal het strategy consulting kantoor iets meer dan €1,1 miljoen betalen voor zijn adviesdiensten. Opvallend is dat Bain het aanbod won, ondanks het feit dat het adviesbureau fors duurder was dan zijn concurrenten. Zo kostte het voorstel van The Boston Consulting Group ongeveer €950.000. Rusnano verklaarde dat het vooral voor Bain heeft gekozen vanwege zijn betere voorstel en zijn ervaring in het ondersteunen van strategieontwikkeling voor investeringsondernemingen. De pers hint bovendien op Bains goede banden met hoge Russische ambtenaren. In een reactie op deze suggestie ontkende het internationale hoofdkantoor van Bain & Company in de Verenigde Staten niet dat het “sterke professionele banden met Russische overheidsinstellingen” heeft.

Nieuws

Meer nieuws over