Onderzoek: Meerderheid van bedrijven vreest voor AI-disruptiegolf

11 juli 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Volgens velen zal kunstmatige intelligentie (AI) de komende jaren de maatschappij ontwrichten. In een gezamenlijk onderzoek van adviesbureaus Kearney en Egon Zehnder komt naar voren dat de meerderheid van de bedrijven vreest voor deze disruptiegolf.

Voor hun studie namen de onderzoekers een enquête af onder zo’n 100 bestuurders van bedrijven uit zes verschillende sectoren. 70% van de respondenten denkt dat hun organisatie tussen nu en 2029 door AI zal worden ontwricht.

“De meeste bedrijven onderkennen de disruptieve kracht van AI”, zegt Alex Liu, managing partner van Kearney. “Het is wat dat betreft opvallend dat maar 20% van de leidinggevenden het gevoel heeft op dit moment voldoende voorbereid te zijn op de ontwrichtende werking van de technologie.”

Wie of wat wordt getroffen door de AI-disruptiegolf?

Bron: EgonZehnder, Kearney; Leadership in the Age of AI

Slechts 43% van de bestuurders denkt dat de disruptieve AI-golf de komende vijf jaar hun eigen positie zal aantasten. Mirko Warschun, partner bij Kearney, noemt dat een opvallend contrast en roept leidinggevenden op om hun organisaties te helpen om de veranderingen die AI met zich meebrengt te omarmen.

“Leidinggevenden moeten ervoor te zorgen dat hun bedrijven zo veel als mogelijk gaan profiteren van technologie. Om dit te bereiken zal sterk leiderschap van cruciaal belang zijn, zoals ons onderzoek meermaals duidelijk maakt.”

Pessimistisch: tekort aan tijd, geld en personeel

Van de respondenten die denken dat hun organisatie op dit moment nog niet voldoende is voorbereid op de ontwrichtende gevolgen van AI, denkt 73% dat dit komt door een tekort aan tijd, geld en medewerkers.

Op welke vlakken zijn organisatie niet klaar voor de AI-disruptiegolf?

Bron: EgonZehnder, Kearney; Leadership in the Age of AI

51% ziet een gebrek aan begrip van de technologie bij leidinggevenden als een reden waarom hun organisatie niet goed is voorbereid, terwijl 59% aangeeft onvoldoende te kunnen bogen op de juiste bedrijfscultuur die de ingrijpende veranderingen zou kunnen ondersteunen.

Optimistisch: goed leiderschap

Niettemin zijn er ook heel wat leidinggevenden optimistisch. Zij denken dat hun organisatie wél klaar is voor de disruptieve AI-golf. 89% van hen schrijft dit toe aan de kennis en expertise van het managementteam over de technologie.

“De uitdaging is dus om dit optimisme over de innovatieve technologie te vertalen naar tastbare acties, zodat leidinggevenden en hun organisaties klaar zijn om de uitdagingen te overwinnen en de kansen te omarmen die AI biedt”, aldus Liu.

Beschikken organisaties over voldoende capaciteiten om de AI-disruptiegolf het hoofd te bieden?

Bron: EgonZehnder, Kearney; Leadership in the Age of AI

“Onze studie onderstreept de cruciale rol van leiderschap ten aanzien van de disruptieve gevolgen van AI”, zegt Burcu Bicakci, partner bij Egon Zehnder. “Het is nooit te laat voor leidinggevenden om een duidelijke AI-strategie te bedenken die hun organisatie door deze transformatieve fase kan leiden.”

Lees ook: Acht misvattingen over de risico’s van AI in het bedrijfsleven

70% van de optimisten wijst erop dat binnen hun organisatie wel voldoende middelen (tijd, geld en personeel) beschikbaar zijn om goed in te spelen op de ontwrichtende gevolgen van AI. Daarnaast zegt 74% dat hun bedrijfscultuur ondersteuning zal bieden bij de omgang met alle ingrijpende veranderingen.