Deloitte Corporate Finance begeleidt Sissy-Boy Varova deal

10 juli 2012 Consultancy.nl

Deloitte Corporate Finance heeft onlangs de overname begeleid van winkelketen Sissy-Boy door investeringsmaatschappij Varova. De investeerder kocht eind juni een meerderheidsaandeel van de erven van oprichter en eigenaar Michael Smit, die vorig jaar op 53-jarige leeftijd overleed. De erfgenamen behouden een minderheidsaandeel in Sissy-Boy.

Sissy-Boy beschikt over 29 winkels en verkoopt heren- en dameskleding, en interieur- en verzorgingsproducten. Met de overname is niet alleen de continuïteit van de firma verzekerd, ook wil Varova de winkelketen (internationaal) uitbreiden.

Sissy-Boy
De eerste vestiging van Sissy-Boy werd in 1982 geopend in de Kalverstraat in Amsterdam. Nadat oprichter Michael Smit zich door ziekte terugtrok uit het bestuur, kwam het bedrijf in 1995 in de financiële problemen. Een succesvolle turnaround deed Sissy-Boy opnieuw opleven en de winkelketen groeide uit tot de huidige 29 filialen. Naar eigen zeggen is Sissy-Boy een totaalconcept en een winkel voor het hele gezin.

Varova
De Utrechtse investeringsmaatschappij Varova investeert in productiebedrijven en (groot)handelorganisaties. Varova heeft in de kledingsector aandelen in Gsus en BPC Amersfoort (bekend van de merken Tumble ’n Dry en Bram’s Paris).

Nieuws