Fusie Grant Thornton en ESJ Accountants afgeblazen

04 december 2012 Consultancy.nl

De geplande fusie tussen Grant Thornton en ESJ Accountants & Belastingadviseurs is afgeblazen. Beide accountants- en adviesbureaus zijn niet tot overeenstemming gekomen over de wijze waarop de fusieorganisatie gestructureerd en georganiseerd moet worden. “Zowel Grant Thornton als ESJ Accountants & Belastingadviseurs zien voor zichzelf een toekomst als zelfstandig opererende accountants- en adviesorganisatie in de huidige markt” laten de bedrijven weten in een persbericht.
 
Begin dit jaar maakte Grant Thornton bekend dat het van plan was om de kleinere branchegenoot ESJ over te nemen. Door de fusie zou Grant Thornton groeien naar circa 700 consultants en 70 partners verspreid over 14 vestigingen in Nederland.
 
Afgeblazen
De afgelopen maanden hebben de adviesbureaus intensief gewerkt aan een blauwdruk van de NewCo (‘Grant Thornton’) en een integratieplan. De adviesfirma’s noemen het “teleurstellend” dat de voorgenomen fusie niet langer doorgaat. Steeds meer middelgrote accountants- en advieskantoren worden door de huidige marktontwikkelingen gedwongen om hun schaal te vergroten. Eerdere voorbeelden van de consolidatieslag in de accountancy- en adviesbranche zijn de fusie tussen Gibo en Flynth en de overname door Accon AVM van het Limburgse kantoor ZR.

Nieuws

Meer nieuws over