Grant Thornton koopt ESJ en vervolgt overnamepad

30 januari 2012 Consultancy.nl

Accountants- en advieskantoor Grant Thornton heeft zijn kleinere branchegenoot ESJ overgenomen. Door de fusie ontstaat een aanzienlijk grotere speler in het middensegment van de accountancy- en adviesbranche - gemeten naar omzet de 10de grootste in de Nederlandse accountancymarkt. Het gefuseerde bedrijf heeft 14 vestigingen, 70 partners, circa 700 consultants en een gezamenlijke jaaromzet van ongeveer €72 miljoen. Op termijn gaat het gecombineerde bedrijf verder onder de naam Grant Thornton.

Consolidatieslag onder middelgrote accountants- en advieskantoren
De overname past in de consolidatieslag die al enige tijd gaande is onder de middelgrote accountants- en advieskantoren. Steeds meer organisaties kiezen voor schaalvergroting om de huidige ontwikkelingen beter het hoofd te kunnen bieden. Deze ontwikkelingen zijn onder andere verschuivende klantbehoeften (maatwerk), toegenomen concurrentie, constant hoge investeringen in ICT, prijsdruk bij compliancewerk en toegenomen wet- en regelgeving. Daarnaast kan het gecombineerde bedrijf efficiënter werken op het gebied van shared services. Eerdere voorbeelden van de consolidatieslag in de accountancy- en adviesbranche zijn de fusie tussen Gibo en Flynth en de overname door Accon AVM van het Limburgse kantoor ZR.

Gerard Mulder, bestuursvoorzitter Grant Thornton: “Het samengaan van de twee partijen betekent een aanzienlijke verbreding van het werkgebied voor Grant Thornton. En dat in een economisch sterke regio. Met de fusie sluiten we tevens goed aan bij de grote groeiambities van ons internationale netwerk Grant Thornton International, dat in ruim 100 landen vertegenwoordigd is. De schaalvergroting biedt ons ook een sterkere uitgangspositie in de ‘war on talent’ op de arbeidsmarkt. Het hoofdthema van onze imagocampagne in 2012 zal niet voor niets ‘groei’ betreffen.”

Grant Thornton in gesprek met meer overnamepartners
Grant Thornton Nederland heeft de ambitie om op termijn uit te groeien naar 1,000 medewerkers. Het adviesbureau, dat momenteel 500 medewerkers in dienst heeft, zet door de overname een stap in de juist richting. Gerard Mulder vervolgt: “Om bij de grote MKB-ondernemingen een belangrijke positie in te nemen, moeten wij groter worden. De doelstelling van een verdubbeling is nog niet bereikt. Er lopen nog andere gesprekken”. De bestuursvoorzitter noemde geen namen.

Nieuws

Meer nieuws over