Accenture transformeert Europese finance functie Axa

04 december 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds 2009 ondersteunt Accenture verzekeraar Axa met een grote transformatie van de financiële functie. Het adviesbureau helpt Axa met het ontwikkelen van een ‘world class’ finance functie (management consulting) en de implementatie van de onderliggende IT gebaseerd op SAP (IT consulting). Daarnaast worden sommige processen (o.a. F&A) overgenomen door de Outsourcing tak van Accenture. Inmiddels is de nieuwe financiële functie geïmplementeerd in Frankrijk, Italië, Ierland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De administratie van Axa in Duitsland en Zwitserland wordt begin 2013 en in België begin 2014 uitbestee aan het adviesbureau.
 
De meerjarige technologie en management consultancy-overeenkomst werd medio 2009 afgesloten.
 
"Dit programma zorgt ervoor dat onze boekhoudkundige principes over meerdere vestigingen in Europa gelijk getrokken worden, we optimaliseren de kosten van de financiële functie en we zorgen ervoor dat onze financiële teams zich kunnen concentreren op het analyseren van informatie en dat hun aandacht niet langer opgeslokt wordt door het verzamelen en combineren van gegevens", zei Virginie Babinet, managing director Axa Finance en Procurement.
 
Volgens Accenture is een volwassen finance functie een belangrijk ingrediënt voor succes in de markt. "Onderzoek van Accenture heeft laten zien dat 70% van de bedrijven met een optimaal presterende boekhouding een beter bedrijfsresultaat neerzetten dan andere bedrijven", zegt Eric Veron, managing director van de verzekeringsactiviteiten van Accenture in Frankrijk. "Met de uitbesteding van de financiële functie heeft Axa er niet alleen voor gezorgd dat het concern in de pas loopt met nieuwe regelgeving en de beoogde kostenverlaging, maar het zorgt er ook voor dat de financiële functie zich veel meer profileert in het bedrijf door direct bij te dragen aan verbetering van het resultaat."