Accenture koopt sales analytics specialist NewsPage

16 november 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft de acquisitie afgerond van NewsPage, een internationaal business intelligence-dienstverlener gespecialiseerd in marketing en sales. Circa 128 werknemers van NewsPage uit Singapore, China, India en Maleisië zijn als gevolg van de overname toegetreden tot Accenture. NewsPage zal worden geïntegreerd in de software-businessunit van de consultingfirma.

De acquisitie van NewsPage versterkt Accenture’s mogelijkheden om marketing- en verkoopanalyses te leveren aan de FMCG-sector en detailhandel. NewsPage ondersteunt klanten met analyses van bijvoorbeeld klantenmanagement, distributeursmanagement, routeplanning, merchandising, promotie en prijsmanagement, asset tracking en magazijnmanagement.

“De overname van NewsPage is een versterking van onze positie als leidinggevende leverancier van geïntegreerde verkoopsoftware voor de consumentengoederenindustrie”, zei Fabio Vacirca, managing director of Accenture’s Consumer Goods & Services-tak.

Neo Metrics Analytics
Eerder dit jaar kocht Accenture ook al Neo Metrics Analytics (honderd consultants), een Spaans adviesbureau dat zich specialiseert in big data en predictive analytics.