Hackett: Managers ontevreden met talentmanagement

15 november 2012 Consultancy.nl

Internationale business leaders zijn “zeer ontevreden met het niveau en de kwaliteit van de ondersteuning die ze van HR krijgen op het gebied van talentmanagement.” Dat concludeert The Hackett Group, een internationaal advies- en benchmarkingbureau, op basis van een onderzoek onder 150 grote bedrijven. Uit de analyse blijkt dat business leaders slechts in 33% van de gevallen tevreden zijn met de talentondersteuning die zij van de HR-functie krijgen.

De studie keek naar zes belangrijke aspecten van talentmanagement: personeelsplanning en –opvolging, samenwerking/kennisdeling, retentie, performance management, learning en ontwikkeling, en recruiting en personeelsbezetting.

Talentmanagement onder de maat
Op basis van feedback van de bestuurders observeerden de consultants een interessante paradox. Als gevolg van de crisis is het thema talentmanagement steeds belangrijker geworden op de CxO-agenda: “In de meeste bedrijven hebben staf afdelingen als financiën, IT en inkoop hevige klappen gehad en zijn ze gereorganiseerd. Daardoor staan bedrijven tegenover een grote reeks talentmanagement problemen uit allerlei hoeken”, aldus het adviesbureau in een persbericht. Op hetzelfde moment is de kwaliteit van talentmanagementdiensten van HR echter verslechterd. Bedrijven zijn het meest ontevreden met de HR-ondersteuning voor samenwerking/kennisdeling en retentie.

The Hackett Group - Talentmanagement

Rol als business partner
The Hackett Group wijt de teleurstellende prestaties aan onvoldoende afstemming tussen HR en de rest van het bedrijf. De consultants concluderen dat HR in veel organisaties “geen toegewijde business partner-rol heeft die begrijpt en uitdraagt welke talentmanagementbehoeften er nodig zijn bij financiën, IT en andere staf afdelingen.” Met andere woorden: bedrijven zijn slecht in het informeren van HR over zijn talentbehoeften en –doelen, en HR is niet efficiënt in het begrijpen van de 'requirements'. “De slechte kwaliteit van talentmanagementdiensten wordt grotendeels veroorzaakt doordat HR en business managers onvoldoende samenwerken”, zegt Harry Osle van The Hackett Group.

HR-respondenten erkennen het probleem, maar hun reactie is helder: HR heeft in de afgelopen jaren enorme budget- en personeelsbezuinigingen moeten doorvoeren. Daardoor is het een stuk minder haalbaar om talentmanagement programma’s van topkwaliteit neer te zetten.

Nieuws

Meer nieuws over