Stijn de Groen leidt Automotive-praktijk van KPMG

02 november 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft Stijn de Groen benoemd tot de nieuwe leider van de Automotive-praktijk in Nederland.

Met Stijn de Groen schuift KPMG een bekende naar voren als opvolger van Loek Kramer, die de functie negen jaar bekleedde. De Groen is sinds 2013 werkzaam bij KPMG en was in deze tijd betrokken bij tal van grote projecten in de automotive- en mobiliteitssector.

De Groen is werkzaam als Director binnen de strategische consultancytak van KPMG, de Global Strategy Group, en specialiseert zich in thema’s als groeistrategie, commerciële due dilligence, transformatieprogramma’s, operating model-optimalisatie, carve-outs en splitsingen, businessmodelinnovatie en change- en projectmanagement.

Stijn de Groen, Director, KPMG

In zijn nieuwe rol is De Groen verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van automotive en mobiliteit. Het team bedient onder meer original equipment manufacturers (OEM’s), importeurs, dealers, leasebedrijven en partijen in het ecosysteem.

“In mijn nieuwe functie zal ik me blijven richten op deze uiterst interessante sector, krijg ik de kans om mezelf verder te ontwikkelen als onderdeel van het leiderschapsteam van KPMG en zet ik mijn reis voort binnen de ‘Champions League’ van M&A en groeistrategie-advisering”, aldus De Groen.

De Groen blijft daarnaast leidinggeven aan KPMG’s sectoroverstijgende Toekomst van Mobiliteit-programma, waarin KPMG de belangrijkste trends volgt op het gebied van mobiliteit. Denk onder meer aan ontwikkelingen als de elektrificatie van vervoermiddelen, de opkomst van connected en zelfrijdende auto’s en Mobility as a Service.

Volgens de Beste Adviesbureaus-rankings van Consultancy.nl behoort KPMG tot de leidende adviesbureaus voor de automotivesector.