Ernst & Young TAS begeleidt Sistema - Argos Oil deal

13 november 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Rotterdamse Argos Oil, een van de grootste West-Europese handelaren in olieproducten, is eind oktober overgnomen door Sistema. Het Russische oliebedrijf betaalt circa €700 miljoen voor de overname. Het betreft een principeovereenkomst, eerst moeten nog wat voorwaarden worden vervuld, zoals groen licht van diverse mededingingsinstanties. De oliebedrijven zijn tijdens de transactie geadviseerd door adviesbureau Ernst & Young, banken NIBC en ING en advocatenkantoren Houthoff Buruma en Stibbe.
 
Bij Argos Oil werken, verspreid over ruim twintig landen, 800 mensen. Volgens Argos Oil was de overname nodig om verder te kunnen groeien en om makkelijker toegang te krijgen tot de Russische oliemarkt. De kopende partij Sistema is één van de grootste ondernemingen van Rusland en is genoteerd aan de beurzen van Moskou en Londen.
 
E&Y, ING, NIBC en Stibbe helpen koper Sistema
Een team van Ernst & Young Transactions Advisory Services (E&Y TAS), onder leiding van Bruno Jelgerhuis Swildens, heeft Sistema geholpen met de vendor due diligence op Argos Oil. ING werd ingehuurd om de aandeelhouders van Sistema te voorzien van financieel advies. Zakenbank NIBC levert diensten op het gebied van corporate finance en financial advisory en advocatenkantoor Stibbe adviseert op juridisch vlak.
 
Houthoff Buruma adviseert verkoper Argos Oil
Argos Oil wordt op juridisch vlak bijgestaan door een team van advocatenkantoor Houthoff Buruma, dat onder leiding staat van en Maarten Blom. Houthoff Buruma heeft in het verleden vaker zaken gedaan met Argos Oil. “Ook bij de voorafgaande transacties, die nodig waren om de groep te smeden die nu als geheel wordt verkocht, hebben wij de aandeelhouders van Argos begeleid” aldus Jan-Paul van der Hoek.