Stijn van Schijndel over zijn overstap van NN naar LEAF Advies

20 oktober 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na meer dan 22 jaar bij Nationale-Nederlanden maakte Stijn van Schijndel een jaar geleden de overstap naar de consultancy. Hij sloot zich aan bij LEAF Advies, een boutique die zich richt op de transitie van de pensioen- en verzekeringswereld. We stelden de associate partner vijf vragen.

Waarom heb je voor LEAF Advies gekozen?

“De sfeer sprak me aan, de drempel om me aan te sluiten was laag en de werkzaamheden en de klanten die daarbij horen zijn heel interessant.”

“Maar voor ik zover was, heb ik een sabbatical genomen. Een aantal maanden was ik helemaal niet bezig met hoe mijn toekomst eruit zou gaan zien. Het was heel goed om eens complete vrijheid te ervaren en de tijd te nemen voor andere belangrijke dingen in mijn leven. Ik heb veel gedaan met vrienden, familie, de fiets en mijn tentje, zonder dat mijn agenda me najoeg.”

Stijn van Schijndel over zijn overstap van NN naar LEAF Advies

“Vanzelf kreeg ik op een bepaald moment het gevoel dat het fijn zou zijn om weer aan het werk te zijn. Maar dan wel op een andere manier. Toen ik met LEAF in contact kwam heb ik eens meegekeken met het werk dat ze doen. Ik kreeg daar een goed gevoel bij en vooral ook bij de wijze waarop het wordt uitgevoerd.”

Wat voor soort klussen heb je de afgelopen periode opgepakt?

“Die klussen lopen uiteen en hoewel ze zich vaak binnen pensioenbedrijven afspelen, reiken ze verder dan alleen vraagstukken op het gebied van pensioen. Zo heb ik me onder meer beziggehouden met strategie, ketenregie, productontwikkeling, risk frameworks, maar bijvoorbeeld ook klantreizen en hoe je als pensioenuitvoerder omgaat met alle wettelijke eisen die aan je gesteld worden.”

“Met zoveel ervaring in zowel het particuliere als het pensioenbedrijf, blijk je met veel vraagstukken affiniteit te hebben en van toegevoegde waarde voor klanten te kunnen zijn.”

Wat vind je leuk aan je nieuwe rol?

“Iets extra’s kunnen bieden van buiten de organisatie van de klant, nieuwe energie brengen, een fijne sparringpartner zijn. Voor mezelf haal ik eruit dat ik nieuwe mensen en organisaties leer kennen en daardoor mijn rol steeds beter kan invullen. Dat geeft me veel energie. En de manier waarop we ons werk doen met de grote mate van verantwoordelijkheid daarin bevalt me ook erg goed.”

En waar heb je een beetje aan moeten wennen?

“Toen ik de overstap naar LEAF Advies maakte, begon ik, ondanks mijn ruime werkervaring, in een heleboel opzichten opnieuw. Ik werd weer eens helemaal op mezelf teruggeworpen. Daarbij is het voor ons werk ook nodig dat we goed zichtbaar zijn en makkelijk door klanten worden gevonden. Dat is wel iets waar ik stappen in heb gezet. Daarbij helpen we bij LEAF elkaar, maar je zit zelf aan het stuur.”

Wat zijn jouw ambities voor de komende jaren?

“Ik wil mijn ervaring uitbouwen, klanten tevredenstellen en met een brede blik kijken naar werk dat veel toevoegt. De pensioen- en verzekeringswereld is in transitie, met veel bijbehorende complexe en strategische vraagstukken. Zowel voor het oplossen van deze vraagstukken als invulling geven aan het transitiemanagement wil ik vanuit LEAF graag een bijdrage leveren.”

“Tot slot wil ik graag bijdragen aan de bekendheid en de reputatie van LEAF binnen én buiten de financiële en pensioenwereld.”