BMC en ConQuaestor sponsoren Public Finance congres

08 november 2012 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op woensdag 21 november vindt het ‘Jaarcongres Public Finance 2012’ plaats op Landgoed de Horst in Driebergen. De dag staat geheel in het teken van de wijze waarop de financiële functie bijdraagt aan de balans tussen weerstand en wendbaarheid. BMC en ConQuaestor hebben zich als partner verbonden aan het Jaarcongres Public Finance 2012. Beide adviesbureaus faciliteren ieder twee rondetafelsessies en daarnaast verzorgt BMC partner Willem Vermeend een keynote presentatie.
 
De Weerbare Organisatie
Thema van het ‘Jaarcongres Public Finance 2012’ is de ‘De Weerbare Organisatie’. De dag zal gevuld worden met diverse presentaties, rondetafelgesprekken en netwerkmomenten voor finance professionals werkzaam in de publieke sector.
 
Een overzicht van de presentaties en sessies verzorgd door BMC en ConQuaestor:
 
BMC: Nieuw geld, nieuwe arrangementen (keynote presentatie)
Door: Willem Vermeend (partner)
Voorbeelden uit binnen- en buitenland illustreren dat alleen die organisaties, die flexibel en innovatief zijn, een kans maken op een duurzame en solide bedrijfsvoering. Langer wachten op anderen of vluchten is geen optie. Willem Vermeend gaat in een boeiend betoog in op welke tactieken en constructies we nog meer kunnen toepassen, ook als je moet presteren zonder geld.
 
BMC: Beter worden zonder ziek te zijn; 25 bezuinigingsaanpakken verder
Door: Herrie Geuzendam (partner) en René Werkhoven (Senior Adviseur)
Aan deze Rondetafel spreken we over de ervaringen met meer dan 25 bezuinigingstrajecten. We laten zien hoe concrete financiële en organisatorische ‘zorginstrumenten’ werken in de praktijk en hoe je kunt presteren zonder geld; u krijgt een kijkje in de portemonnee van uw buren.
 
BMC: Trajectfinanciering, oplossing voor volume- en kostenbeheersing in de zorg
Door: Egbert van der Meer (partner)
In deze workshop wordt de systematiek van trajectfinanciering toegelicht aan de hand van de casus valleiregio (gemeente Ede en omstreken) Samen met u willen we stil staan bij de vraag of dergelijke controls ook breder in de zorg kunnen bijdragen aan volume- en kostenbeheersing.
 
ConQuaestor: Public Financial Leadership
Door: Jan Bosman (partner)
Publiek leiderschap in turbulente tijden vraagt om visie op de toekomst en visie op de maatschappelijke meerwaarde van publieke organisaties daarin. In Nederland vormt een kopgroep van Public CFO’s, Het Zijlstra Centre en ConQuaestor een denktank. We nodigen u uit om tijdens deze roundtable in gesprek te gaan over de inzichten, dilemma’s en uitdagingen die voor ons liggen.
 
ConQuaestor: Professionele Scenarioplanning
Door: Leon Koolen (partner)
Scenario planning is geen exacte wetenschap, maar biedt houvast als er zich gebeurtenissen voordoen waar geen rekening mee is gehouden. Bent u in staat om snel te anticiperen? Een juiste organisatie-inrichting, snelle toegang tot data en daadkracht om maatregelen door te voeren zijn cruciaal. Maak kennis met professioneel scenario denken en beoordeel wat dit voor uw organisatie kan betekenen.