Stepstone Corporate Finance begeleidt verkoop van It’s a Rep

19 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

PR-bureau It’s a Rep heeft zich aangesloten bij Tyto, een Brits communicatiebureau met vestigingen in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden.

Het in Gorinchem gevestigde is It’s a Rep is een public relations-bureau met een focus op twee segmenten: business-to-business en technologie.

Als onderdeel van de deal zal It’s a Rep de Tyto-merknaam aannemen en het Nederlandse kantoor van de internationale firma worden. Oprichters Chantal Schepers en Erik van de Nadort worden senior partners bij Tyto.

Stepstone Corporate Finance begeleidt verkoop van It’s a Rep

De twee bureaus zijn geen onbekenden van elkaar. Tyto en It’s a Rep werken al bijna zes jaar nauw samen als partners, onder meer voor gezamenlijke klanten als Remote, Esri, Online Payment Platform en SoSafe.

“Door ons bij Tyto aan te sluiten kunnen we niet alleen zelf groter en beter worden, maar kunnen we ook onze klanten helpen datzelfde te bereiken”, aldus Van de Nadort. “Wij kunnen hen nu ondersteunen met de beste PR- en communicatieservices in vrijwel alle relevante markten.”

“Tegelijkertijd profiteren onze medewerkers van het feit dat ze onderdeel zijn van een internationaal team met ambitieuze en ervaren PR-professionals”, voegt Schepers toe. “Daarbij kunnen zij letterlijk een grenzeloos carrièrepad bewandelen. Ik ben ervan overtuigd dat deze krachtenbundeling ons interessante nieuwe kansen en avonturen brengt.”

De twee oprichters en aandeelhouders werden tijdens het verkooptraject begeleid door Stepstone Corporate Finance. Advocatenkantoor Norbruis Clement verzorgde de juridische begeleiding.

Voor Tyto betekent de overname dat het bedrijf nu actief zal zijn in zeven landen. Oprichter en CEO Brendon Craigie zegt dat de uitbreiding naar Nederland al langer op de agenda stond, vooral omdat ons land een belangrijke rol inneemt in de Europese technologiesector.

“Nederland is een voorloper op het gebied van digitale infrastructuur en stimuleringsmaatregelen voor innovatieonderzoek. Ook is Nederland een belangrijke techhub voor scale-ups”, geeft hij aan.

“We bewonderen het werk van It’s a Rep al heel lang, net als veel van onze gezamenlijke klanten. Met hun komst kunnen we meer bedrijven helpen met hun reputatie, of ze nu vanuit Nederland kijken of juist ernaar kijken.”