'Deltek loopt voorop in ERP-markt voor projectmatige bedrijven'

13 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Internationaal analistenbureau Nucleus Research heeft Deltek erkend als een koploper in de ERP-softwaremarkt voor projectmatige bedrijven.

In zijn jaarlijkse assessment beoordeelt Nucleus Research wereldwijde ERP-leveranciers aan de hand van verschillende factoren, waaronder systeemfunctionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en klanttevredenheid.

ERP – enterprise resource planning – geldt als de basis voor iedere IT-infrastructuur. Het vormt het technologische fundament waarop de bedrijfsvoering en alle processen van een organisatie bouwen. Bedrijven maken gebruik van ERP-oplossingen om hun dagelijkse activiteiten te managen, op het gebied van onder meer finance, inkoop, project management, risk management, compliance en de supply chain.

SMB ERP en Enterprise ERP

In de nieuwste editie van zijn rapport rangschikt Nucleus Research de grootste en vooraanstaande ERP-aanbieders in de markt (minimale omzet: $500 miljoen) binnen twee categorieën: ‘Enterprise’ en ‘SMB’. Volgens de onderzoekers verschillen de behoeften tussen deze grote en kleinere bedrijven aanzienlijk en om die reden besloot Nucleus Research twee ranglijsten op te stellen.

“Waar middelgrote bedrijven (‘SMBs’) de nadruk leggen op een lage ‘total cost of ownership’ en snelle implementaties, verlangen grote organisaties (‘enterprises’) juist ERP-systemen met een sterk uptime-trackrecord, een breed scala aan localisaties, security-certificeringen, wereldwijde cloud-aanwezigheid en toegang tot ondersteuning en zakelijke diensten”, legt Isaac Gould, Analyst bij Nucleus Research, uit.

Deltek: Expert provider

Binnen de ‘Enterprise’-categorie heeft Nucleus Research in total elf ER-aanbieders opgenomen in de ranglijst. Daarin staat ook Deltek, dat als Expert provider wordt aangemerkt. Ook in het ‘SMB’-segment, heeft Deltek dezelfde notering gekregen, naast nog drie andere ERP-leveranciers.

Het Amerikaanse Deltek biedt oplossingen en tools aan bedrijven die projectmatig werken binnen de zakelijke dienstverlening. Het bedrijf bedient meer dan 30.000 klanten, waaronder honderden management consulting- en IT-consultancybedrijven over de hele wereld.

De analisten van Nucleus Research schrijven in hun rapport: “Deltek is in staat om geavanceerde, sectorspecifieke functionaliteit te bieden die kosteneffectief, flexibel en schaalbaar is en die bedrijven klaarstoomt voor langdurige groei en innovatie.”

“We verwachten dat Deltek in de toekomstige edities van onze assessment van ERP-leveranciers een koploper zal zijn in de project-ERP markt.”