‘The Road Ahead’ van Strategy&: ‘Een niet te missen business course’

14 september 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Medio november organiseert Strategy& de 2024-editie van ‘The Road Ahead’. “De business course is een uitgelezen kans voor studenten die een loopbaan in strategy consulting overwegen”, aldus drie oud-deelnemers.

“Een niet te missen ervaring” – zo omschrijft Strategy& ‘The Road Ahead’ in een flitsende brochure. “De business course biedt topstudenten de kans om een kijkje te nemen in de wondere wereld die strategy consulting heet. Door deel te nemen ervaren de studenten niet alleen wat het inhoudt om te werken als strategieconsultant, maar leren bovendien de mensen en cultuur van Strategy& kennen.”

Het vierdaagse event (14 t/m 17 november) vindt plaats in zowel het iconische Chateau St. Gerlach in Valkenburg als op het Amsterdamse kantoor van Strategy&. Studenten kunnen zich nog tot 24 september aanmelden.

'The Road Ahead' van Strategy&: 'Een niet te missen business course'

Voor Lisa van Meegeren, Jesse Nijkamp en Leon Ackerman was een eerdere editie van de business course het begin van een carrière bij Strategy&. Ze vertellen over hun ervaringen en wat ze aan het programma hebben gehad.

Waarom besloot je deel te nemen aan de business course van Strategy&?

Lisa: “Op het moment dat ik me aanmeldde voor de business course was ik net afgestudeerd en me aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Strategy consulting stond al een tijdje bovenaan mijn lijstje. Ik had al aan een paar in-housedagen meegedaan en was tijdens mijn studententijd lid geworden van een studentenadviesbureau.”

“Een case uitwerken of een kop koffie drinken met consultants waren goede manieren om wat inzichten op te doen, maar voordat ik ging solliciteren naar een associate-positie, wilde ik eerst meer mensen van kantoor ontmoeten en ontdekken hoe het echte werk eruit zou zien.”

“De Strategy& business course ‘Unchain your Potential’ bood mij de perfecte gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen, mensen van Strategy& te ontmoeten en de sollicitatiemogelijkheden te bespreken met potentiële collega's.”

Jesse: “Mijn deelname aan de Business Course was recenter. In 2022 heb ik deelgenomen aan de business course, die ook plaatsvond in Chateau St. Gerlach. Voor mij was me opgeven voor de business course dé manier om er echt achter te komen of Strategy& de juiste plek voor mij was, zowel qua mensen als bedrijf in het algemeen.”

Leon: “Ik overwoog een carrière in strategy consulting en had het gevoel dat Strategy& wel eens een match kon zijn. De business course leek me de uitgelezen kans om erachter te komen of strategy consulting en Strategy& iets voor mij zouden zijn en om veel mensen van kantoor te ontmoeten.”

“De case op de business course toonde de verschillende complexe elementen die een typische consultingopdracht met zich meebrengt, zowel kwantitatief als kwalitatief, en binnen enkele dagen gingen we van probleemformulering, naar analyses en het doen van aanbevelingen.”

'The Road Ahead' van Strategy&: 'Een niet te missen business course'

Wat heeft deelnemen aan de business course jou gebracht?

Lisa: “De business course was niet alleen erg leuk, maar bood ook een kijkje in het leven van een strategieconsultant. Na de business course wist ik dat ik wilde solliciteren bij Strategy&. Bijkomend voordeel is dat je na deelname aan de business course via de fast-track kunt solliciteren. Ook kon ik na de business course met andere deelnemers afspreken om samen cases te oefenen.”

Jesse: “Naast dat ik de business course een ontzettend leuke ervaring vond, ben ik er tijdens de business course ook achter gekomen dat Strategy& heel goed bij mij past qua cultuur.”

“Je spreekt tijdens de business course met heel veel strategieconsultants, maar ook met heel veel mensen die overwegen te solliciteren bij een strategie consultancykantoor. Dat heeft mij erg geholpen om een beter beeld te vormen bij het werk en de industrie in het algemeen.”

Leon: “De business course heeft me doen realiseren dat ik bij Strategy& wilde werken. Door veel consultants te spreken krijg je een uniek inkijkje in de cultuur van het bedrijf.”

“De business course was een van de leukste recruitment events die ik heb meegemaakt, juist ook omdat je dit meemaakt een groep like-minded studenten. Na afloop kwamen we vaak nog met elkaar samen om te oefenen voor de sollicitatiegesprekken.”

Wat maakt de business course van Strategy& in jouw ogen uniek?

Lisa: “Bijna elk kantoor organiseert wel een business course, maar bij Strategy& vind ik dat er een juiste mix is tussen het werken aan een case en het presenteren van de resultaten met je groep, Q&A’s en samen genieten van een gezellig diner.”

“Ik vind het ook uniek dat ik bijna het hele kantoor (zo’n 100 mensen) heb leren kennen tijdens de business course. Voordat ik me bij het kantoor aansloot kende ik al veel van mijn toekomstige collega’s.”

Leon: “Er zijn onvoorstelbaar veel consultants betrokken bij de business course van Strategy&; in 4 dagen heb ik bijna het hele kantoor ontmoet.”

“In tegenstelling tot veel recruitment events, zit je tijdens het diner op donderdag aan tafel met vijf keer zoveel consultants als deelnemers. Dat creëert een heel andere sfeer, waarbij je ziet hoe consultants onderling met elkaar omgaan en iedereen heel open is over eigen ervaringen en motivatie. Ik heb alle vragen kunnen stellen die ik had over onderwerpen zoals projecten, work-life balance en persoonlijke ontwikkeling.”

Jesse: “Ondanks dat een vol programma hadden met fantastische en verrassende activiteiten, maakte wat mij betreft het tafelvoetbaltoernooi de Strategy& business course uniek. Tafelvoetbal is een belangrijk onderdeel van de officecultuur in Amsterdam. Als ik op kantoor ben speel ik minstens wel een potje per dag. Bij die potjes gaat het er meestal erg competitief aan toe en is het een leuke manier om even wat stoom af te blazen met collega’s.”

“De business course is een geweldige kans om te proeven van strategy consulting en om de Strategy&-cultuur te ervaren. Ik raad iedereen aan om zich aan te melden voor de business course!”