Nieuwe business course van Strategy&: The Road Ahead

02 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van 15 t/m 18 november organiseert Strategy& zijn ‘The Road Ahead’-business course in een iconisch kasteel in Limburg. Studenten die de wereld van strategieconsulting willen verkennen kunnen zich t/m 25 september inschrijven.

Strategy& – sinds 2014 onderdeel van PwC – is een van de grootste strategische advieskantoren ter wereld. In ‘The Road Ahead’ nemen 20 topstudenten deel aan een vierdaags programma, waarin ze kennismaken met strategieconsulting, het kantoor, de mensen en de cultuur van Strategy&.

Het event vindt plaats in Chateau St. Gerlach in Valkenburg en eindigt op het kantoor van Strategy& in Amsterdam. Daar zullen de studenten de uitkomsten van hun case presenteren voor een panel van industrie-experts.

Strategy& Business Course - The Road AheadDe case waar de studenten aan zullen werken draait om een bedrijf dat elektrische auto’s ontwerpt en bouwt, met een vernieuwend businessmodel. De stroom voor de voertuigen wordt opgewekt vanuit geïntegreerde zonnepanelen.

De opdracht van de studenten: help het managementteam met het verder uitwerken van de maatschappelijke impact-strategie op het snijvlak tussen mobiliteit, energie en duurzaamheid.

“Deze business course biedt een uitstekende gelegenheid om van binnenuit te zien wat het betekent om bij Strategy& te werken”, zegt Jamie Nagtzaam, Event Manager bij het strategiekantoor.

“Bij Strategy& staat de persoonlijke ontwikkeling van onze consultants hoog in het vaandel. Tijdens de business course word je door onze ervaren consultants gecoacht in zowel je casewerk als je persoonlijke ontwikkeling. Je raakt bekend met onze aanpak en werkstijl en leert over de dagelijkse verantwoordelijkheden en uitdagingen van onze consultants.”

Ook biedt de business course genoeg ruimte om elkaar en de consultants beter te leren kennen. “Op de derde dag verzorgen we een diner met het gehele team in Amsterdam, gevolgd door een borrel en clubavond.”

De business course is gericht op masterstudenten en derdejaars bachelorstudenten van alle academische achtergronden en universiteiten. Zij kunnen zich tot en met 25 september aanmelden voor het event.

Een maand later, na de interviewronde, horen de kandidaten of ze tot de 20 topstudenten behoren die mogen deelnemen aan de business course.