Boston Consulting Group verhuist naar The Pulse of Amsterdam

19 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Strategieadviesbureau Boston Consulting Group verhuist eind volgend jaar naar een nieuw kantoor in het spiksplinternieuwe The Pulse of Amsterdam.

Boston Consulting Group is sinds 2007 gevestigd in het SOM-gebouw aan de Gustav Mahlerlaan (pal naast de ITO-toren) in hartje Zuidas. Daar komt over zo’n vijftien maanden verandering in, want per eind 2024 betrekt de strategieconsultant een kantoor van ongeveer 7.800 vierkante meter in The Pulse of Amsterdam.

The Pulse of Amsterdam is een ontwikkeling van 58.000 vierkante meter die werken en wonen samenbrengt. Het zogeheten ‘mixed-use-project’ bestaat uit twee torens: een woontoren en een kantoortoren, verbonden door een plint die diverse horecaruimtes en plekken voor ontspanning zal huisvesten.

The Pulse of Amsterdam

Het gebouw wordt naar verwachting in november 2024 opgeleverd. Heel ingewikkeld wordt de verhuizing vermoedelijk niet voor Boston Consulting Group – The Pulse ligt binnen één kilometer van het huidige onderkomen.

Boston Consulting Group heeft drie verdiepingen afgehuurd, inclusief een eigen privéterras. Daarnaast krijgen de circa 300 medewerkers van het bureau toegang tot het stadsbos op de tiende verdieping van het kantoorgebouw. Dit bos van ongeveer 600 vierkante meter komt op een hoogte van 35 meter. Hierdoor zal het vanaf de snelweg en het spoor pal naast het gebouw te zien zijn.

Volgens ontwikkelaars Edge en Vorm kiest Boston Consulting Group om meerdere redenen voor The Pulse. Om te beginnen krijgen de consultants een state-of-the-art kantoor waar comfort en een gezonde werkomgeving centraal staan. Het pand is bovendien voorzien van de modernste kantoortechnologie, waardoor de consultants optimaal kunnen (samen)werken.

Daarnaast wordt The Pulse in één klap een van de duurzaamste gebouwen van de Zuidas (naar verwachting krijgt het gebouw na oplevering zowel de WELL Platinum- als BREEAM Outstanding-certificering). “Dit is in lijn met de duurzaamheidsambities van Boston Consulting Group”, aldus de ontwikkelaars.

Of Boston Consulting Group meer kwijt is aan het nieuwe kantoor dan aan het huidige onderkomen is niet bekendgemaakt. Ook de lengte van het huurcontract is niet naar buiten gebracht.

De huurtransactie tussen het consultancybureau en The Pulse werd begeleid door Cushman & Wakefield, DLA Piper en Drees & Sommer. DLVP, Van Gool Elburg en Loyens & Loeff adviseerden The Pulse, bestaande uit Union Investment (eigenaar van het gebouw) en vastgoedontwikkelaars Edge en Vorm.

Boston Consulting Group werd opgericht in 1963 in de Verenigde Staten. De firma betrad de Nederlandse markt in 1993 via een fusie met het Nederlandse adviesbureau Horringa & De Koning. Na zo’n 15 jaar te zijn gevestigd in Baarn (waar Horringa & De Koning kantoor hield), verhuisde Boston Consulting Group in 2007 naar Amsterdam.