Holland Water neemt Aquaservice Nederland over

11 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Holland Water heeft installatie- en adviesbureau Aquaservice Nederland overgenomen.

“Met de overname van Aquaservice Nederland neemt Holland Water de volgende grote stap in zijn groeiproces”, vertelt Rogier van den Brink, die sinds 2020 aan het roer staat van Holland Water. “We kijken er erg naar uit om aan het werk te gaan met de ervaren specialisten van deze organisatie.”

Holland Water – dat meer dan twintig jaar geleden werd opgericht – is een organisatie die zich richt op drink- en koelwaterbeheer en daarbij gebruikmaakt van technologie en data. Het waterbedrijf heeft kantoren in Nederland en België en exporteert zijn diensten naar tal van landen in de EMEA-regio.

Holland Water neemt Aquaservice Nederland over

“Ons bedrijf staat voor modern drinkwaterbeheer waarbij de gebouwbeheerder kan rekenen op een goede balans tussen waterveiligheid, duurzaamheid en kostenefficiëntie”, zegt Van den Brink. “Het vinden en bewaken van die balans luistert heel nauw, en vereist afstemming tussen de verschillende legionellabeheersactiviteiten.”

Groeiwens

Holland Water had de behoefte om zijn beheersactiviteiten uit te bereiden met behulp van een partner, zegt Van den Brink. “Wij zijn op zoek gegaan naar een adviesbureau dat onze waterbeheervisie deelt. Dat hebben we gevonden in Aquaservice Nederland.”

Aquaservice Nederland is een gecertificeerd installatie- en adviesbureau uit IJmuiden dat gespecialiseerd is in waterveiligheid en legionellapreventie. Het bedrijf beschikt over een team en geavanceerde apparatuur, zoals een speciaal ingerichte vrachtwagen voor het reinigen en desinfecteren van drinkwaterinstallaties.

“Door de samensmelting van Aquaservice en Holland Water hebben we nu alle elementen in huis die we nodig hebben voor oplossingen op maat – namelijk gecertificeerd advies, installatietechniek, monitoring, reiniging en beheerstechnieken”, zegt Rob van Henten, CEO en eigenaar van eigenaar Aquaservice Nederland. “Hierdoor kunnen we onze klanten nog beter bedienen.”

Buy-and-Build

De overname wordt mede mogelijk gemaakt door OxGreenfield, een investeringsmaatschappij uit Naarden. “We helpen Holland Water graag bij zijn groeiambities”, zegt Pim de Joode, partner bij OxGreenfield. “We dan ook verheugd dat we het bedrijf nu voor de derde keer helpen bij een strategische overname.”

Het samenwerkingsverband tussen OxGreenfield en Holland Water begon eind 2020. Toen werd bekend dat het waterbeheerbedrijf (met behulp van de investeerder) Ateca had overgenomen. Het ging hierbij om de grootste aanbieder van koper- en zilverionisatietechnologie in de EMEA-regio.

Iets minder dan een half jaar daarna volgde de overname van Uvidis, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van waterzuiverende oplossingen op basis van ultravioletlicht.