Adviesbureau VKZ betrekt nieuw kantoor in Amersfoorts monument

18 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

VKZ is deze maand verhuisd naar zijn nieuwe kantoor in een monumentale villa in Amersfoort.

“We hebben ons gevestigd in het stadshart van de gemeente”, zegt Saskia Knoop, directeur en eigenaar van adviesbureau VKZ. “Het pand ligt direct aan de stadsring. Van het treinstation naar ons kantoor is het nog geen 700 meter. Daarbij geeft de levendigheid van Amersfoort een nieuwe impuls aan onze organisatie.” 

VKZ werd opgericht in 1998. In de daaropvolgende jaren groeide het uit tot een middelgroot adviesbureau waar ruim dertig professionals werkzaam zijn. Zij houden zich bezig met vraagstukken op het gebied van nieuwbouw, herontwikkeling van vastgoed en grootschalige gebiedsontwikkeling. 

Adviesbureau VKZ betrekt nieuw kantoor in Amersfoorts monument

Op 1 september verhuisde VKZ naar zijn nieuwe onderkomen. Komende donderdag vindt de officiële opening plaats. Hans van Breukelen, voormalig keeper van onder andere het Nederlands Elftal, FC Utrecht en PSV, en wethouder Willem-Jan Stegeman (D66) zijn beiden aanwezig op het event. Allebei zullen ze ook het woord nemen. 

VKZ huurt de villa van Stadsherstel Nederland. Dat is een instelling die als doel heeft om karakteristieke panden aan te kopen en te restaureren. Vervolgens zoekt de organisatie een goede bestemming voor de panden.

Uiteenlopende projecten

Binnen de vastgoed- en gebiedsontwikkeling houdt VKZ zich bezig met uiteenlopende projecten. Zo ondersteunde het enige tijd geleden de Amsterdamse woningbouwcorporatie Stadsgenoot, die 35.000 woningen beheert. Veel van deze panden voldoen echter nog niet aan de duurzaamheidseisen van de overheid. VKZ hielp Stadsgenoot hierin een grote slag te maken. 

De adviseurs hielpen recent ook woningbouw- en exploitatiebedrijf De Lelie met de ontwikkeling van een campus in Breda met daarop vijf grote gebouwen. VKZ adviseerde De Lelie tijdens de ontwikkeling en de bouw van campus onder andere over bouwtechnische en planologisch-juridische kwesties. 

Verder was VKZ in het verleden betrokken bij de oplevering van nieuwe gebouwen, de vernieuwing van hele buurten en de ontwikkeling van ruimtelijke plannen.