Gemeente Haarlem kiest vier bureaus voor communicatiediensten

11 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Gemeente Haarlem heeft na een competitieve aanbestedingsprocedure vier partijen geselecteerd als partners voor communicatiediensten.

De nieuwe raamovereenkomst is per 1 september 2023 ingegaan en heeft een duur van drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

De vier partijen die zijn gecontracteerd – Babbage Company, OnlyHuman, Buzzle, en USG Professionals – zullen de gemeente communicatieadvies leveren, voorzien in hun communicatiebehoeften bij projecten en daarnaast helpen met campagnes en andere initiatieven gericht op het creëren van bewustzijn en participatie onder burgers.

Gemeente Haarlem kiest vier bureaus voor communicatiediensten

De raamovereenkomst is verdeeld over drie percelen:

Perceel 1: Inhuur van communicatieadviseurs
Geselecteerd: Babbage Company, OnlyHuman

Perceel 2: Inhuur van communicatiespecialisten
Geselecteerd: Babbage Company, USG Professionals

Perceel 3: Ondersteunen van participatie
Geselecteerd: Babbage Company, Buzzle

Financiële details ten aanzien van het contract zijn niet bekendgemaakt. Een blik op TenderNed laat zien dat de gemeente verwacht jaarlijks voor zo’n 5.000 uur in te huren. Naar schatting ligt de totale waarde van de opdracht hiermee op net boven de €1 miljoen voor de eerste driejarige contractperiode.

Babbage Company is een Amsterdams bureau dat ervaren marketing, communicatie en online professionals matcht met opdrachtgevers. Babbage Company, dat is vernoemd naar de Britse uitvinder van de rekenmachine (Charles Babbage), heeft 45 mensen in dienst en gemiddeld genomen zo’n 350 mensen gedetacheerd bij klanten.

OnlyHuman is een partij die communicatieprofessionals levert aan de publieke sector. Ook de gemeenten Den Haag en Amsterdam maken gebruik van de diensten van OnlyHuman, dat onderdeel is van UMON (het moederbedrijf achter zusterbedrijven DUX en Zeelenberg).

USG Professionals is een grote leverancier van talent in de vakgebieden finance, legal en marketing en communicatie. De raamovereenkomst is gesloten met dochterbedrijf USG MarCom, dat de dienstverlening voor marketing en communicatie voor haar rekening neemt.

Buzzzle uit Sliedrecht is een klein bureau dat publieke instellingen helpt met het dichten van de kloof tussen burger en overheid door middel van communicatie, social media en participatie-initiatieven.

Reacties van de winnende partijen

Martin Staats, algemeen directeur van Umon: “We zijn verheugd dat we de kans krijgen om met de Gemeente Haarlem samen te werken. Onze jarenlange ervaring in het leveren van hooggekwalificeerde professionals voor de publieke sector maakt het onderscheid in deze aanbesteding. Deze samenwerking biedt onze specialisten de kans om hun expertise in te zetten op uitdagende, maatschappelijk relevante opdrachten.”